ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου επί συγκεκριμένων ιδιωτικών κλινικών της Euromedica από την Ημιθέα ΜΑΕ, ιδιοκτήτρια του Ερρίκος Ντυνάν προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 865/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.
Η γνωστοποιούσα Ημιθέα εδρεύει στην Αθήνα, με αντικείμενο εργασιών την παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας μέσω της γενικής κλινικής “Ερρίκος Ντυνάν” κι ελέγχεται από τον Όμιλο STRIX/BLANTYRE.
Την επιχείρηση-στόχο αποτελούν κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και λοιπές εταιρείες που επί του παρόντος ελέγχονται από κοινού από τους Ομίλους STRIX/BLANTYRE και FARALLON, και η εταιρεία Euromedica Ρόδου η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον Όμιλο FARALLON.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η υπό κρίση συγκέντρωση έχει αποκλειστικά οριζόντια διάσταση, ενώ επί όλων πλην μίας από τις κλινικές-στόχους, ο Όμιλος STIRX/BLANTYRE ασκούσε ήδη έλεγχο, από κοινού με τον Όμιλο Farallon (βλ. σχετικά Απόφαση ΕΑ 848/2024).
Λαμβάνοντας υπόψη αφενός την απουσία επηρεαζόμενων αγορών, έτσι ώστε να μην τίθεται θέμα δημιουργίας ή ενίσχυσης ατομικής δεσπόζουσας θέσης και αφετέρου ότι πρόκειται για μεταβολή της ποιότητας του ελέγχου (από κοινό σε αποκλειστικό) επί της πλειονότητας των κλινικών-στόχων, η οποία δεν αναμένεται να επιφέρει ουδεμία επίπτωση στη δομή και στις συνθήκες ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτίμησε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν δύναται να επιφέρει αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα στις αγορές στις οποίες αφορά.
Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, ομόφωνα εγκρίνει την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Διαβάστε επίσης:
BofA: Η Ελλάδα συνεχίζει να υπεραποδίδει – Σε ποιες μετοχές ποντάρει
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου επιχειρήσεων κατά 4,4% στο γ’ τρίμηνο 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άννα Βίσση: Το viral video πάνω στο yacht του Κούστα
- Μetlen: Απέκτησε 99.898 ίδιες μετοχές με τίμημα 4,49 εκατ. ευρώ
- Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drones σε Ρωσία και Κριμαία – Τρεις νεκροί και πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές
- Χρηματιστήριο: Πατάει τις 2.600, πλήρης επιβεβαίωση του mononews.gr – Απορρόφησε το μέρισμα και… +2,2% η Πειραιώς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.