• Business

    Nova: Μπήκαν οι υπογραφές για την αποθήκευση αρχείων του δημοσίου αξίας 40 εκατ. ευρώ

    Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO Nova


    Έργο αξίας 40 εκατ. ευρώ πήρε σύμφωνα με πληροφορίες η Nova, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας που αφορά την ψηφιοποίηση αρχείων του δημοσίου.

    Το έργο αφορά την ασφαλή αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    H Nova έχει μπει και εκείνη δυναμικά στα έργα ICT, κάτι που αναμένεται να ενταθεί μετά την δημιουργία της Nova ICT, εταιρείας η οποία επικεντρώνεται στα έργα πληροφορικής του δημοσίου.

    Στο πρώτο μισό του έτους έχει υπογράψει μεταξύ άλλων την σύμβαση αντικατάστασης των συμβατικών με ψηφιακά υδρόμετρα στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ πήρε και κομμάτι για την τηλεϊατρική, αξίας 6 εκατ. ευρώ.

    Επίσης συμμετέχει στη ψηφιοποίηση αρχείων του ΕΣΥ, στη ψηφιοποίηση αρχείων δικαστηρίων, ενώ έχει «χρηστεί» ανάδοχος και για το έργο του ελεύθερου Wifi.

    Σε τι αφορά το έργο

    Το αντικείμενο του έργου αφορά την παροχή Υπηρεσιών Εγκιβωτισμού, Καταγραφής, Μεταφοράς, Ασφαλούς Φύλαξης και Ασφαλούς Διαχείρισης Αρχείου Δημοσίων Φορέων του Δημοσίου, Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης καθώς και ΟΤΑ α και β βαθμού.

    Το προς φύλαξη αρχείο, θα παραλαμβάνεται, τμηματικά από τους χώρους των δημοσίων ανωτέρω φορέων όπου βρίσκεται σήμερα κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημόσιου Φορέα και θα μεταφέρεται για φύλαξη και διαχείριση στις εγκαταστάσεις του Αναδόχου.

    Ο συνολικός όγκος αρχείου που αναμένεται να εγκιβωτιστεί, και να φυλαχθεί για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες σαράντα χιλιάδες (1.440.000) κιβώτια που αναλογεί σε περίπου 65.000.000 αρχεία ή άλλως σε 5.760.000 φακέλους.

    Κατά τη διάρκεια των 2 αυτών ετών ο ανάδοχος δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές του χώρου φύλαξης ή να μετακινήσει τα αρχεία χωρίς ενημέρωση και έγκριση του φορέα παραγωγής – παράδοσης ή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ή της ΚτΠ ΜΑΕ για οποιοδήποτε λόγο.

    Σε κάθε περίπτωση το κόστος βαρύνει τον ανάδοχο. Για οποιαδήποτε μεταβολή στο νομικό ή λειτουργικό καθεστώς του αναδόχου θα υπάρχει ενημέρωση διότι η μη εξυπηρέτηση αιτημάτων πρόσβασης και ανάκτησης ενεργών δημόσιων αρχείων παρακωλύει δυνητικά την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων φορέων.

    Η Πιλοτική υλοποίηση της πρότυπης τήρησης αρχείων για την ασφαλή αποθήκευση αφορά 1.440.000 κιβώτια που αναλογεί σε περίπου 65.000.000 αρχεία ή άλλως 5.760.000 φάκελοι του δημόσιου τομέα έχει ως σκοπό μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και στοχεύει στη μείωση του χρονικού κόστους παροχής των υπηρεσιών αυτών στο κοινό από τη δημόσια διοίκηση, ενώ η καλύτερη πρόσβαση στα αρχεία αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους και στην απελευθέρωση πόρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς διαμορφώνεται το μερίδιο των μεγάλων στη συνδρομητική

    Mytilineos: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Watt & Wolt

    Wilko: Πτωχεύει ιστορική βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου – Στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ