• Business

    Ν.Νικολόπουλος προς Γ. Αλαφούζο: Πρέπει να τελειώνουμε άπαξ δια παντός με τα “πιράνχας” της διαπλοκής


    Τέλος άπαξ δια παντός με τη διαπλοκή! Την ανικανότητα των ελληνικών αρχών να εντοπίσουν τους επώνυμους που δωροδόκησαν πολιτικούς και ΜΜΕ καταγγέλλει με ερώτησή του προς τη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνοντας στο Κοινοβουλευτικό Σώμα ότι είναι “τόσο ανίκανες μάλιστα, ώστε βάσιμα να υποψιάζεται κανείς ότι στην ουσία συγκαλύπτουν αυτές τις υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη”.

    Παράλληλα ο ανεξάρτητος βουλευτής, εκτός από την ερώτησή του προς τη Βουλή απέστειλε και επιστολή προς τον πρόεδρο του ομίλου Σκάι κ.Γιάννη  Αλαφούζο καταγγέλλοντας τον επίσης, για προσπάθεια φίμωσής του με δικαστικά μέτρα αλλά και για φαρισαϊκή στάση του “στα κορυφαία ζητήματα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης”.

    “Φίμωση και εκβιασμός στη σιωπή είναι η απαίτηση, ώστε να αποσιωπώνται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δημοσιεύματα έγκριτων μάλιστα εντύπων, την ίδια ώρα που στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ελευθερίας ενημέρωσης χρησιμοποιείται ευρέως, από τον ίδιο επιχειρηματία απόρρητο περιεχόμενο νόμιμων υποκλοπών κρατικών υπηρεσιών», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

    Στη δε επιστολή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “βασικότατος άξονας της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία στην ενημέρωση, ιδιαίτερα για σοβαρές υποθέσεις και για πρόσωπα γνωστά στην κοινή γνώμη. Πόσο μάλλον η ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών αυτών εντός του ναού της Δημοκρατίας, δηλαδή στο Κοινοβούλιο”, σημειώνει δε ότι προκαλεί “κατάπληξη, αληθινό άλγος και τεράστια ερωτηματικά η κατάθεση αγωγής επειδή ζήτησα να ελεγχθεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν”.

    “Δεχτείτε αυτή την επιστολή ως ένδειξη ειλικρινούς και ασυμβίβαστης στάσης στα φαινόμενα της διαπλοκής, αλλά και έντιμης συνεξήγησης απέναντι σας, και σημειώστε πως πλανάται όμως, πλάνην οικτράν όποιος εικάζει ή πιστεύει ότι εκλαμβάνω την κάθε αγωγή ως “φίμωτρο” ή ως απειλή. Αντιθέτως, ενισχύεται η πεποίθηση μου ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο και διερμηνεύω με απόλυτη πιστότητα την βούληση της ελληνικής κοινωνίας, που επιθυμεί να τελειώνουμε άπαξ δια παντός με τα “πιράνχας” της διαπλοκής”, τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Νικολόπουλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/chrimatistiriakes-agores-echoun-mia-teleftea-efkeria-anodou/67647



    ΣΧΟΛΙΑ