• Business

    Νηρέας – Σελόντα: Πολύ κοντά η απόφαση της DG Comp για την εξαγορά από Amerra

    ixthiokalliergeia


    Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται –εκτός απροόπτου- να αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) για την συγχώνευση των Νηρέα και Σελόντα. Κύκλοι προσκείμενοι στην Amerra Capital, η οποία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που «έτρεξαν» οι πιστώτριες τράπεζες εκτιμούν πως η «ετυμηγορία» των Βρυξελλών δεν θα αργήσει και παράλληλα εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των Νηρέα και Σελόντα έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα αιτήματα της DG Comp για παροχή στοιχείων, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις επιπτώσεις στον ανταγωνισμό από τη συγκέντρωση των δυο εταιρειών.

    Η έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των Νηρέα και Σελόντα από την Amerra, η οποία υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα καταμέτρηση του ιχθυοπληθυσμού, ώστε να ολοκληρωθεί και το χρηματοοικονομικό σκέλος της συναλλαγής και κατόπιν η Amerra αναμένεται να απευθύνει ξεχωριστή δημόσια πρόταση για τον Νηρέα και ξεχωριστή για την Σελόντα, με στόχο την απόκτηση του 100% του μετοχικού τους κεφαλαίου.

    Υπενθυμίζεται πως το επενδυτικό fund Amerra με την στήριξη της Mubadala Investments του Άμπου Ντάμπι αναδείχθηκαν νικητές στο διαγωνισμό πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα που ανέλαβε για λογαριασμό των τραπεζών η Lazard σε συνεργασία με τις PwC και A&M. Στα τέλη Ιουνίου του 2018 ανακοινώθηκε η οριστική υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς.

    Απώτερος στόχος είναι η τριπλή ενοποίηση των Νηρέα και Σελόντα με την Ανδρομέδα, η οποία ανήκει στην Amerra κάτω από ένα σχήμα, το οποίο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σελόντα: «Ναι» από την ΕΓΣ στην τροποποίηση άρθρου του Καταστατικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Βαλαχής για Νηρέα – Σελόντα: «Θα φτιάξουμε μια μεγάλη εταιρεία προς όφελος της χώρας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Andromeda: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά Νηρέα και Σελόντα – Ενθουσιασμένη δηλώνει η διοίκηση της Amerra



    ΣΧΟΛΙΑ