• Business

    Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Η Ελλάδα έχει καλές εταιρείες και επενδυτικές ευκαιρίες

    H BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    “Ως επενδυτής που επενδύει στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, δηλώνω ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλές εταιρείες και επενδυτικές ευκαιρίες” σημείωσε ο Νίκος Σταθόπουλος επικεφαλής της BC Partners μιλώντας στο Delphi Forum.

    “Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα και το brand name της Ελλάδας έχει αλλάξει και η αντιμετώπιση της πανδημίας βοήθησε πολύ στην αύξηση της αξιοπιστίας της χώρας” τόνισε ενώ εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια η χώρα είναι μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία.

    “Η Ελλάδα θα λάβει περίπου 50 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, είναι δώρο Θεού για τη χώρα, μια πρωτόγνωρη και μεγάλη ευκαιρία και θα είναι καταλύτης για την πορεία της χώρας”.

    Αναφορικά με τους κλάδους που επιλέγουν στις σημερινές συνθήκες οι επενδυτές, σημείωσε “οι κλάδοι που επενδύουμε είναι αυτοί που έχουν ανάπτυξη και ανθεκτικότητα, είναι εξαγωγικές εταιρείες που έχουν δική τους τεχνογνωσία όπως η φαρμακοβιομηχανία και οι τηλεπικοινωνίες. Οι επενδυτές αναζητούν σε περιόδους κρίσης ανθεκτικούς κλάδους αλλά και κλάδοι που έχουν διαταραχθεί όπως του αθλητισμού, που παρουσιάζουν ευκαιρία”.

    Για την Forthnet

    Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η κοινωνική συμπεριφορά μας έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας και οι τηλεπικοινωνίες απέδειξαν ότι έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν.  “Γι αυτό και η πανδημία δεν μας ανέκοψε αλλά μας ενίσχυσε στο να ολοκληρώσουμε την εξαγορά της Forthnet” σημείωσε.

    “Η Forthnet έχει μεγάλη παράδοση και ηγετική θέση με μια βάση 700.000 συνδρομητών και έχει παρα πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Λόγω των χρεών της ύψους 350 εκατ. ευρώ δεν βοηθήθηκε να ακολουθήσει την ανοδική πορεία του κλάδου. Θα αναπτύξουμε την ποιότητα του τηλεοπτικού περιεχομένου και θα αυξήσουμε τους συνδρομητές”, τόνισε.

    “Τώρα με την βοήθειά μας, θα απαλλαγεί από το βάρος των 350 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί κεφαλαιακά. Θα επενδύσουμε και στις υπηρεσίες διαδικτύου και στα τηλεπικοινωνιακά και πιστεύουμε ότι τώρα η Forthnet που θα έχει τη στήριξη ενός επενδυτή θα μπορέσει να φτάσει εκεί που της αξίζει. Πιστεύω ότι η εταιρεία και στις δύο δραστηριότητες είναι πολύ υγιής και θα έχει μεγάλες προοπτικές και στις τηλεπικοινωνίες και στην τηλεόραση ” σημείωσε.

    Για την πορεία της οικονομίας

    Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, σημείωσε:

    “To 2020 είναι μια χρονιά που θα δούμε ύφεση παγκοσμίως η οποία προβλέπεται στο 5% από τους αναλυτές. Στην Αγγλία αναμένεται η χειρότερη ύφεση των τελευταίων 300 ετών και στην Ευρώπη αναμένεται στο 7%.

    Οι περισσότεροι συνεργάτες μου και επενδυτές έχουν διαγράψει το 2020 σαν χρονιά και κοιτάζουν πώς θα είναι το 2021″.

    “Η αβεβαιότητα είναι τεράστια και οι επιχειρήσεις θα επηρεαστούν και θα το δούμε στα αποτελέσματα των εταιρειών τα επόμενα δύο τρίμηνα.

    Στα θετικά είναι όμως τα μεγάλα πακέτα στήριξης που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις, και γι αυτό οι αγορές έχουν επιστρέψει σε θετικό πρόσιμο, γιατί εκτιμούν ότι θα έρθει μια γρήγορη ανάκαμψη” τόνισε .

    Όσον αφορά τις επιχειρηματικές συμφωνίες και τις εξαγορές, σημείωσε, “σαν επενδυτές δεν μπορούμε να σταματούμε να επενδύουμε και αυτή την περίοδο θα δούμε διαφόρων ειδών deals:

    Είτε εισηγμένες επιχειρήσεις στα Χρηματιστήρια που μπορεί να πωλούν μερίδια για να έχουν ρευστότητα, είτε  χρηματοδοτήσεις διάσωσης σε κλάδους που έχουν πληγεί όπως οι αερομεταφορές ή το λιανεμπόριο ή άλλες συμφωνίες συγχωνεύσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ