• Πολιτική

    Αλέξης Πατέλης: Στόχος της κυβέρνησης να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ένα καταπληκτικό μέρος για να εργάζεσαι

    Αλέξης Πατέλης


    Η Ελλάδα θα έχει μια σημαντική θέση στην μετά Covid-19 εποχή ανέφερε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Ο κ. Πατέλης ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πόλο έλξης και για επενδυτές, σε ένα καταπληκτικό μέρος που όχι μόνο θα θέλεις να ζεις αλλά και να εργάζεσαι. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει περάσει από την Ελληνική Βουλή πάνω από 135 αποφάσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, που στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

    «Το να ξεχωρίσω κάποιες είναι τόσο δύσκολο όσο να απαντάς ποιο είναι το αγαπημένο σου παιδί. Κάλλιστα, όμως, θα μπορούσα να αναφέρω τις πρωτοβουλίες αναφορικά με την απλοποίηση των επενδύσεων και της αδειοδότησης (τους αμέσως επόμενους μήνες θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία σε αυτό το κομμάτι, σε συνέχεια του Νόμου που ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο), στα εργασιακά, το 5G, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον ‘Ηρακλή’ που βοηθά τις τράπεζες να απαλλαγούν από σχεδόν τα μισά ‘κόκκινα’ δάνεια», ανέφερε ο κ. Πατέλης.

    Ήδη μάλιστα υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα που δείχνουν μια αλλαγή της εικόνας που έχουν οι ξένοι επενδυτές για τη χώρα. Ο  κ. Πατέλης, μάλιστα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο digital hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που οι προσλήψεις κυμαίνονται σε πολλαπλάσια νούμερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

    Αναφέρθηκε επίσης στην εμβληματική επερχόμενη επένδυση της Microsoft, για τη δημιουργία data center στην Αττική.  Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Πατέλης, τα στελέχη του αμερικανικού «κολοσσού» κατέληξαν μεταξύ άλλων υποψήφιων χωρών στην Ελλάδα κυρίως λόγω της πολιτικής σταθερότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ