• Business

    Νικόλα Μπατιλάνα-ΔΕΣΦΑ: Επενδύσεις 2 δισ. την επόμενη δεκαετία

    Nicola Battilana- Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.


    Την ανάπτυξη του ΔΕΣΦΑ σε τέσσερις τομείς με επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σχεδιάζει η διοίκηση της εταιρείας σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Νικόλα Μπατιλάνα μιλώντας από το βήμα του 4ου Ενεργειακού Συμποσίου της HAEE με τίτλο  «Energy Transition IV SE Europe and beyond».
    Ειδικότερα σημείωσε ότι προγραμματίζονται επενδύσεις 2 δις ευρώ την επόμενη δεκαετία, που θα αφορούν μικρής κλίμακαςνέα προβλήτα στη Ρεβυθούσα,  εικονικούς αγωγούς, επέκταση στην αεριοκίνηση, και στον εφοδιασμό πλοίων με LNG με την ανάπτυξη στα μικρής κλίμακας LNG  στον Πειραιά.
    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει μελετηθεί   δημιουργία εικονικών αγωγών σε δέκα νησιά των Δωδεκανήσων και του Βόρειου Αιγαίου, ότι παράλληλα ξεκίνησε η δημιουργία μικρής κλίμακας LNG στον Πειραιά, ενώ σχεδιάζεται και η ανάπτυξη του CNG,  λύση πιο φθηνή από την ηλεκτρική διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.  Συνολικά εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια η ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 1,5 bcm.

    Μιλώντας για την αεριοκίνηση, σημείωσε ότι προβλέπεται ότι έως το 2030 θα έχουμε 120.000 αυτοκίνητα με CNG και 3000 φορτηγά.

    Μεγάλη ευκαιρία σύμφωνα με τον κ. Μπατιλάν αποτελεί το  Βιομεθάνιο, με το οποίο μπορεί να ενισχυθεί η κυκλική οικονομία και να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση.
    “Θέλουμε να βοηθήσουμε την οικονομία, να αυξηθεί η ζήτηση και να μειωθούν τιμολόγια” σημείωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ