ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aπό σήμερα Πέμπτη 26/3 ξεκινά η επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την έκδοση τριών ομολόγων της Coca-Cola HBC, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας.
Η έκδοση πραγματοποιείται μέσω της θυγατρικής Coca-Cola HBC Finance B.V., με την πλήρη εγγύηση της μητρικής Coca-Cola HBC AG. Το ομολογιακό δάνειο χωρίζεται σε τρεις σειρές (tranches) με διαφορετικές διάρκειες, ώστε να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών αναγκών και να βελτιστοποιηθεί το προφίλ λήξης του χρέους του ομίλου:
1. Σειρά 2,5 ετών (βραχυπρόθεσμη ρευστότητα)
2. Σειρά 4,5 ετών (μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός)
3. Σειρά 7,5 ετών (μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση)
Η έκδοση εντάσσεται στο υφιστάμενο πρόγραμμα έκδοσης μεσοπρόθεσμων ομολογιών (EMTN) ύψους 10 δισ. ευρώ, ενώ οι νέοι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE).
Μέρος των εσόδων θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Coca-Cola Beverages Africa (CCBA). Πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής σημασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026.
H ανακοίνωση
Η Coca-Cola HBC Finance B.V. (ο «Εκδότης») και η Coca-Cola HBC AG («Coca-Cola HBC») ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη έκδοσης ομολογιών σταθερού επιτοκίου σε ευρώ, τριπλής σειράς (tranche), διάρκειας 2,5 ετών, 4,5 ετών και 7,5 ετών (οι «Ομολογίες»), οι οποίες θα εκδοθούν από τον Εκδότη στο πλαίσιο του Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιών (Euro Medium Term Note Programme) ύψους €10.000.000.000, υπό την αίρεση των συνθηκών της αγοράς.
Οι Ομολογίες θα είναι εγγυημένες από την Coca-Cola HBC.
Ποσό ίσο με τα καθαρά έσοδα από την έκδοση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των γενικών χρηματοδοτικών και αναχρηματοδοτικών αναγκών του ομίλου εταιρειών της Coca-Cola HBC, συμπεριλαμβανομένου του ταμειακού σκέλους της χρηματοδότησης που σχετίζεται με την ανακοινωθείσα εξαγορά της Coca-Cola Beverages Africa, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026.
Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί διαφήμιση. Πρέπει να αναγνωσθεί σε συνδυασμό με το βασικό ενημερωτικό δελτίο με ημερομηνία 25 Μαρτίου 2026 που σχετίζεται με το Πρόγραμμα (το «Βασικό Ενημερωτικό Δελτίο»), το οποίο έχει εγκριθεί από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου («FCA») ως βασικό ενημερωτικό δελτίο σε συμμόρφωση με τους Κανόνες Ενημερωτικών Δελτίων του Εγχειριδίου της FCA (FCA Handbook Prospectus Rules: Admission to Trading on a Regulated Market sourcebook).
Θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Ομολογιών στην Επίσημη Λίστα (Official List) της FCA και προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά (Main Market) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange plc).
Διαβάστε επίσης
Παπασταύρου από Χιούστον: «Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας»
ΟΟΣΑ: Αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2026 στην Ευρωζώνη
Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Οι πιθανές εξαγορές θα γίνουν εντός Ελλάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από 27/3
- Πακιστάν: Έμμεσες διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Κώτσηρας: Στόχος μας η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών
- CSG: Άλμα πάνω από 70% στα €6,7 δισ. τα έσοδα το 2025 – Περιθώρια σύμφωνα με τις προβλέψεις της IPO
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.