• Business

    Νίκας: Η αλλαγή στο λογότυπο και τα βήματα προς νέα εποχή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Chipita – Mondelez: Πράσινο φως από την Κομισιόν στο deal των 2 δισ. δολαρίων – MononewsTV

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο να βρίσκεται σε συζητήσεις αυτή την περίοδο για ενδεχόμενες νέες  κινήσεις του στον χώρο των τροφίμων, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μεγάλου ομίλου  με «πυρήνα» την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές που φαίνεται ότι αποτελούν βήματα προς μία νέα εποχή της.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Νίκας, αλλάζει την εταιρική της εμφάνιση, πλήρως το λογότυπό της ενώ στρέφεται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες για τα προϊόντα της.

    Την ίδια στιγμή δε η Cryred Investments – συμφερόντων του κ. Θεοδωρόπουλου – ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα και έμμεσα στην εταιρεία, διαμορφώθηκε σε περίπου 98,86% από περίπου 95,05%. Σημειώνεται ότι στις 21 Ιανουαρίου, η  Cryred Investments είχε προχωρήσει  σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των κοινών μετοχών της Νίκας.

    Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Chipita-Mondelez

    Οι κινήσεις του κ. Θεοδωρόπουλου το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά την ολοκλήρωση – και επίσημα στις αρχές του έτους- της συμφωνία της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelez International, «δείχνουν», όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, προς την κατεύθυνση ότι με όχημα τη Νίκας, θα επιχειρήσει να προχωρήσει προς την υλοποίηση του πλάνου για έναν όμιλο τροφίμων.

    Άλλωστε λίγο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, είχε «επιστρέψει» στην ιδιοκτησία της αλλαντοβιομηχανίας και το εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο, έπειτα από 6 χρόνια. Καθώς τότε είχε περάσει στην ιδιοκτησία των πιστωτριών τραπεζών στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας, η οποία μέχρι πρόσφατα το μίσθωνε.

    Στα παραπάνω πάντως αξίζει να προστεθεί και το γεγονός, ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Chipita- Mondelez, παρότι ο Όμιλος Olayan προχώρησε στην πώληση των μετοχών της Chipita Foods, το ενδεχόμενο για μία νέα συνεργασία της με την πλευρά Θεοδωρόπουλου παρέμεινε ανοιχτό. Καθώς η Olayan ανακοίνωσε παράλληλα και τη συμφωνία απόκτησης δικαιώματος option για το 18,8% της Νίκας – συνολικά 10.000.000 μετοχές – το οποίο έχει τη δυνατότητα να ασκήσει από τις 30 Iουνίου του 2023 έως και τις 30 Iουνίου του 2028.

    Υπό συζήτηση ενδεχόμενες συμφωνίες

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος μιλώντας πρόσφατα στο mononews είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει ότι την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις, εξετάζοντας τα ενδεχόμενα για νέες συμφωνίες στον κλάδο των τροφίμων.

    «Συζητάμε διάφορα deals, πάντα στον χώρο των τροφίμων. Το ό,τι έχω μπροστά μία σειρά από προτάσεις και συζητάμε δεν σημαίνει ωστόσο και ότι κάποια από αυτές θα κλείσει» είχε δηλώσει ο επιχειρηματίας, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο κοντά βρίσκεται σε μία νέα συμφωνία για την επόμενη επιχειρηματική του κίνηση.

    Υπενθυμίζεται  ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρείες του κλάδου τροφίμων, όπως  στη  Wonderplant με αντικείμενο την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας καθώς και στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ μετά την αποεπένδυση του CVC το περασμένο καλοκαίρι.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά του στον χώρο των τροφίμων

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ