• Business

    «Μαύρο» σε όποιοι κανάλι δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια

    • NewsRoom
    adeies


    Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσίευση της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεκινήσει, καθώς ψηφίστηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στη Βουλή και η τροπολογία με το τελευταίο πακέτο αλλαγών στο νόμο.

    Επιθυμία της κυβέρνησης είναι ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, το οποίο σημαίνει ότι αν κάποιος από τους εν ενεργεία τηλεοπτικούς σταθμούς μείνει χωρίς άδεια θα πρέπει στο μέσο της σεζόν να ρίξει «μαύρο». Αυτό φαίνεται ότι θα είναι και ένα από τα επιχειρήματα που θα ακολουθήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη με σκοπό να καθυστερήσει ο διαγωνισμός.

    Αν στον πρώτο γύρο υπάρξουν άδειες που δεν θα διατεθούν (υπενθυμίζεται πως είναι επτά), η τιμή εκκίνησης στη δεύτερη διαδικασία παραμένει η ίδια (35 εκατ. ευρώ). Αν δεν υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον, η άδεια μεταφέρεται σε άλλη προκήρυξη, για άλλη κατηγορία περιεχομένου.

    Από τις ίδιες ρυθμίσεις προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να χορηγήσει επιπλέον άδειες εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για την επόμενη δεκαετία πέραν των επτά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της φυσιογνωμίας του προγράμματος για τους σταθμούς που θα λάβουν άδεια.

    Συνεπώς αν ένας σταθμός που ήδη λειτουργεί –της κατηγορίας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος– δεν προσέλθει στη διαγωνιστική διαδικασία ή αποκλειστεί από αυτήν, πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί σε διάστημα τριών μηνών μετά την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών.

    Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων το βλέμμα στρέφεται στους υπάρχοντες καναλάρχες και στους επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν μία από τις επτά άδειες, για καθεμία από τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό των 35.000.000 ευρώ. Οι βέβαιοι μονομάχοι που θα ριχτούν στην αρένα είναι οι Θοδωρής Κυριακού για τον Ant1, ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον Alpha, ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Σκάι, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για το Star και ο Ιβάν Σαββίδης για το Epsilon, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται συμμαχίες και «κοινοπραξίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Στον δρόμο της ειδικής διαχείρισης η Κρεντίν της οικογένειας Μπερτζελέτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας από τον όμιλο Σαράντη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H εφορία επιστρέφει χρήματα-Ποιοι τα δικαιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ