• Business

    Σε ευρώ-χρυσό στρέφονται οι επενδυτές μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

    • NewsRoom


    Σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων όπως είναι το ευρωπαϊκό νόμισμα, το ελβετικό φράγκο, ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, στρέφονται οι επενδυτές μετά τα γεγονότα στη Βόρεια Κορέα.

    Το ευρώ κινείται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η εκτόξευση του βορειοκορετικού πυραύλου και η διαταγή του προέδρου της Νότιας Κορέας για επίδειξη ισχύος ως απάντηση, καθιστούν όλο και πιο ελκυστικό το ευρωπαϊκό νόμισμα ως ασφαλές καταφύγιο. Η ζήτηση για ευρώ είναι αυξημένη όχι μόνο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και διότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική της πολιτική.

    Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χρυσού κινούνται και αυτές ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών ανησυχιών. Τα futures του χρυσού καταγράφουν αυτήν την ώρα άνοδο 1,15% στα 1.330,5 δολάρια η ουγκιά και του άργυρου 1% στα 17,405 δολάρια.

    Εξάλλου, ώθηση στο «κίτρινο μέταλλο» δίνει και η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απειλή του την περασμένη εβδομάδα πως θα αφήσει τις κρατικές υπηρεσίες να «κατεβάσουν ρολά» αν δεν πάρει τη χρηματοδότηση που θέλει για να χτίσει το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

    Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, αγγίζοντας χαμηλά πολλών μηνών, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ