• Business

    Νερό στο κρασί της για τα «κόκκινα» δάνεια βάζει η ΕΚΤ

    • NewsRoom

    Eraser deleting the word Stress


    Νερό στο κρασί της βάζει, απ’ ό,τι φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εισαγωγή πιο αυστηρών κανόνων για τα «κόκκινα δάνεια» μετά τη δριμεία κριτική που δέχθηκε από το ευρωκοινοβούλιο και την Ιταλία.

    Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του SSM, του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να μεταθέσει για αργότερα τους νέους κανόνες για δημιουργία μεγαλύτερων προβλέψεων, ανάλογα με τα στοιχεία που θα πάρει στα χέρια της.

    Να σημειωθεί ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε η ΕΚΤ για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», και οι οποίες βρίσκονται υπό διαβούλευση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, προκάλεσαν εντονότατες αντιδράσεις, ακόμη και στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου, προκαλώντας… αναταράξεις στις σχέσεις των δύο Θεσμών.

    «Αν μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και των αρχών του χρόνου… δυσκολευόμαστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα στοιχεία που θα πάρουμε στα χέρια μας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν είναι η καλύτερη δυνατή ημερομηνία για να ξεκινήσουμε», ανέφερε η Νουί, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο.

    Παρ’ όλα αυτά, η κ. Νουί υπεραμύνθηκε των νέων κανονισμών, λέγοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να γίνει ένα ακόμη βήμα, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη είναι πολύ ευνοϊκές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κόκκινα δάνεια»: Διαφορετική λύση για κάθε τράπεζα εξετάζει η ΕΚΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρ ομαδόν κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραστικές λύσεις με τους κακοπληρωτές: Θα δίνουν τα ακίνητα τους χωρίς δικαστήρια

     



    ΣΧΟΛΙΑ