• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Καμία σοβαρή επίπτωση από την οριστική έκθεση ελέγχου της ΤτΕ

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Την οριστική έκθεση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας παρέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό πως τα αποτελέσματα δεν αναμένει κάποια σημαντική επίπτωση.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξη των στόχων του στρατηγικού της σχεδίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

    Σε συνέχεια της από 25.09.2017 ανακοίνωσης, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την οριστική έκθεση ελέγχου που διενήργησε κλιμάκιο της ΤτΕ, σε εφαρμογή Τακτικού Ετήσιου Ελεγκτικού Προγράμματος.

    Ο έλεγχος αφορούσε στην εφαρμογή από την Τράπεζα Πειραιώς του κανονιστικού πλαισίου και διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων, καθώς και σε ειδικά πιστοδοτικά θέματα.

    Η οριστική έκθεση ελέγχου δεν περιέχει ουσιώδεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το σχέδιο πορίσματος που είχε προ-κοινοποιηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς στις 19.09.2017. Κατόπιν αυτού, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει ότι δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στα αποτελέσματα και στην κεφαλαιακή της θέση συνεπεία του ανωτέρω ελέγχου.

    Η Τράπεζα Πειραιώς, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει προχωρήσει σε σημαντική αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών και εσωτερικών διαδικασιών της και ήδη εφαρμόζει πρόγραμμα αναβάθμισης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης, στο οποίο περιλαμβάνονται οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες που καλύπτουν και την ως άνω οριστική έκθεση ελέγχου.

    Η νέα διοικητική ομάδα της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξη των στόχων του στρατηγικού της σχεδίου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία των χρηματοοικονομικών στοιχείων του τρίτου τριμήνου 2017, τόσο στον τομέα της διαχείρισης ρευστότητας (αύξηση καταθέσεων και μείωση χρηματοδότησης μέσω ELA), όσο και της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου (μείωση NPLs και NPEs).



    ΣΧΟΛΙΑ