• Business

    Στήνει τρυπάνι και η Eni για γεώτρηση στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

    • NewsRoom


    Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας το αίτημα της ιταλικής εταιρείας Eni για ερευνητική γεώτρηση στο σημείο «Eratosthenes South 1», στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, η έναρξη των δραστηριοτήτων της γεώτρησης προβλέπεται να γίνει εντός του τέταρτου τριμήνου και θα διαρκέσουν 36 ημέρες.

    Την γεώτρηση θα διενεργήσει το γεωτρύπανο Saipem 12000, το οποίο είναι ένα πλοίο-γεωτρύπανο για έρευνες βαθιά νερά με δυναμικό σύστημα τοποθέτησης (DP3), το οποίο θεωρείται κορυφαίο στον τομέα του και καινοτόμο στην εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σχέση με άλλα πλοία του είδους.

    Η γεώτρηση «Eratosthenes South 1» είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί κατακόρυφα με συνολικό βάθος 3.300 μέτρων περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας και σε μια περιοχή με βάθος νερού 1.930 μέτρων

    Οι προγραμματισμένες διεργασίες της Eni Cyprus στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη περιλαμβάνουν δύο δεσμευτικές ερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 2, 3 και 9, μία ερευνητική γεώτρηση στο νέο οικόπεδο 6 και δύο ερευνητικές γεωτρήσεις (συν πιθανότατα μία) στο νέο οικόπεδο 8.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύπρος: Διάβημα προς την Ουάσιγκτον για τη προκλητική NAVTEX – Άγνοια δηλώνουν οι Αμερικανοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιλντιρίμ: «Επικίνδυνες οι γεωτρήσεις στην Κύπρο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει η γεώτρηση στην Κύπρο με έντονες τουρκικές προκλήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ