• Business

    Olympia-Π.Γερμανός: Δεν ενδιαφερόμαστε για την Forthnet

    • NewsRoom

    Πάνος Γερμανός. Βασικός Μέτοχος Public, Sunlight


    Αποσύρει το κατ’αρχήν ενδιαφέρον του για την εταιρία Forthnet, ο όμιλος Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, διαψεύδοντας τη φημολογία που έχει καλλιεργηθεί σχετικά με την πρόθεση του να προσαρτήσει την τηλεπικοινωνιακή εταιρία στο άρμα του.

    Πηγές προσκείμενες στον επιχειρηματία – ο οποίος πέρα από την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει και τον επενδυτικό του προσανατολισμό, αποτελεί έναν από τους γνώστες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς- παραδέχονται ότι διεξήχθησαν επαφές και μια πρώτη αποτίμηση της οικονομικής θέσης της εταιρείας.

    Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνουν, πως δεν υπήρξε συνέχεια, ούτε due dilligence, πόσο μάλλον δεσμευτικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Olympia.

    Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών μετά την κάλυψη από την  τελευταία ομολογιακή έκδοση. Σημειώνεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2017, ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας ανήρχετο στα 256 εκατ.ευρώ.

    Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα οικονομικά της μεγέθη, στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης παρουσίασε μειώμενα έσοδα στα 149,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,1 εκατ. ευρώ.

    Στην τρέχουσα χρονιά, η εταιρία κατέγραψε πτώση της συνδρομητικής βάσης, γεγονός που η διοίκηση της εταιρίας αποδίδει στην επιβολής φόρων 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και 5% στην σταθερή τηλεφωνία, καθώς και στην συντηρητική εμπορική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία. Πάντως, στο ίδιο διάστημα εμφάνισε αυξημένο έσοδο κατά 7,5% από τους εταιρικούς πελάτες και κατά 18,1% από τη διαφήμιση.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ