• Business

    Νευρικότητα στην αγορά: Οι τράπεζες έριξαν το Χρηματιστήριο στις 824 μονάδες

    • Contributor
    Χρηματιστήριο


    Αρνητικό κλίμα επικράτησε και σήμερα Παρασκευή στην χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν -με πιο επιθετικές «διαθέσεις»- τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε σχεδόν όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων.

    Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,87% στις 824,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39,6 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 2.164,82 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,28% στις 1.138,69 μονάδες έκλεισε ο 25άρης.

    Το κλίμα στην αγορά επιδεινώθηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη. Οι περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να κλείσουν θέσεις, φοβούμενοι περαιτέρω υποχώρηση της αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

    Απώλειες ως 2,31% σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ, στον αντίποδα, οι επενδυτές τοποθετήθηκαν στον κατασκευαστικό κλάδο, με τη μετοχή της J&P Άβαξ (+5,52% στα 0,7070 ευρώ) να πρωταγωνιστεί, μετά την ανακοίνωση ότι το μέρισμα της Αττικής Οδού για το 2016 ήταν αυξημένο κατά 10% στα 68,5 εκατ. ευρώ.

    Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διασώθηκαν μόνο ο Μυτιληναίος και η Folli-Follie. Η τελευταία ανακοίνωσε πως τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

    «Καταλύτη», βραχυπρόθεσμα, για μία ενδεχόμενη ανοδική κίνηση ίσως αποτελέσει η ανακοίνωση της Fitch, αργά σήμερα το βράδυ για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Μία ενδεχόμενη αναβάθμιση του rating μπορεί να ωθήσει υψηλότερα την αγορά, αν και το πιθανότερο είναι ο οίκος να αναθεωρήσει μόνο τις προοπτικές (outlook).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: IBG: Ελκυστικό σημείο εισόδου η αποτίμηση του ΟΤΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το βλέμμα στο rating: Σήμερα η ανακοίνωση της Fitch για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί τα επιτόκια παραμένουν ακίνητα



    ΣΧΟΛΙΑ