• Business

    Βίοι αντίθετοι: Νέα ρεκόρ για τη Wall Street, νέα βουτιά για Ισπανία

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ο ενεργειακός κλάδος αλά και o κλάδος του λιανεμπορίου (και ειδικά η μετοχή της Wal-Mart) βοήθησαν την Wall Street να συνεχίσει την ανοδική της πορεία για μια ακόμα συνεδρίαση, σημειώνοντας νέα ιστορικά κέρδη.

    Παράλληλα, οι αναβαθμισμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάκαμψη αναζωπύρωσαν τον ενθουσιασμό για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ο Dow jones σημείωσε άνοδο 0,31% κλείνοντας στις 22.830,68 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23% και ο Nasdaq  κατά 0,11%.

    Στην Ευρώπη η αγωνία για τις εξελίξεις στην Καταλονία συνεχίζει να πιέζει τις μετοχές στην Ισπανία. Αντίθετα το ευρώ κινήθηκε σε ανοδική τροχιά, φθάνοντας σε υψηλό μίας εβδομάδας, μετά από τα στοιχεία για την αύξηση των γερμανικών εξαγωγών.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,01%, ενώ ο  ισπανικός IBEX 35 “κατρακυλούσε” στο -0,92%. Στο “κόκκινο” βρέθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές στην Ισπανία, με την Banco Santander να υποχωρεί κατά 2,9%.

    Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,40%, ο γερμανικός DAX έχασε 0,21% και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,04%. Τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,63% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,05%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με τη στήριξη των τραπεζών διεύρυνε για 3η ημέρα το ανοδικό σερί του το Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ