• Business

    Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες για τα stress tests -«Δηλητήριο» οι νέες AMK

    • NewsRoom
    bank


    Στην «ανησυχία» που προκαλούν τα προγραμματισμένα «stress tests» των ελληνικών τραπεζών εστιάζει η εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε βουτιά 22,4% τον Σεπτέμβριο, όταν το ΔΝΤ ζήτησε να ελεγχθεί εκτάκτως η ποιότητα του ενεργητικού τους (AQR). «Το αίτημα του Ταμείου δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι. Αντ΄ αυτού τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, ένα “τεστ αντοχής” των ελληνικών τραπεζών. (…)» αναφέρει η Handelsblatt.

    Στο μεταξύ, συνεχίζει το δημοσίευμα, «οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν κάθε έκφραση αμφιβολίας για την οικονομική σταθερότητά τους. Ακόμα και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας αποκλείει μια περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών».

    «Μέλος διοικητικού συμβουλίου ελληνικής τράπεζας χαρακτηρίζει «δηλητήριο» κάθε συζήτηση για ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες. Εκτιμά ότι το πρωτεύον τόσο για τις τράπεζες όσο και την ελληνική οικονομία είναι να  «αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη». Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας εμπρόθεσμα το πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι τον Αύγουστο του 2018» γράφει η Handelsblatt για να καταλήξει: «Το τραπεζικό τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει το αργότερο τον ερχόμενο Μάιο, όταν η ΕΚΤ παρουσιάσει τα αποτελέσματα του “τεστ αντοχής”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα έκπληξη από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Βγαίνει στις αγορές για 300 εκατ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Τρία επενδυτικά θέματα που στοχεύουν στο Q4

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κεφαλαιοποίηση της Alibaba, μεγαλύτερη από της Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ