• Business

    Pasal Development: Ζημιές 5,95 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

    • NewsRoom
    Pasal

    Σωτήρης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Pasal Development


    Διεύρυνση ζημιών κατέγραψε η Pasal Development στο α’ εξάμηνο του 2017, εξέλιξη που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, στα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τη εταιρεία εμφανίζει ζημιές 5,95 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,59 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2016.

    Τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) για το α’ εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,57 εκατ. ευρώ το Α’ εξάμηνο του 2016.

    Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκ. ευρώ.

    Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 128,86 εκ. ευρώ απο 128,22 εκ. ευρώ την 31.12.2016.

    Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η Pasal στην Trastor και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η Pasal έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

    Η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου AthensHeart εμφανίζει μικρή άνοδο (1%) σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του σε σχέση με το 2016 παραμένουν σταθερές. Μετά το β’ εξάμηνο του 2016 η εταιρεία υπέγραψε αρκετές νέες μισθώσεις και αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

    Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και σε συνδυασμό με μέτρα όπως η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων (όπως του ΕΝΦΙΑ) είχαν περαιτέρω αρνητική επίδραση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων επιτείνοντας την έλλειψη ρευστότητας, την μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της στασιμότητας των επενδύσεων.

    Η PASAL προωθεί τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής σύμβασης εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες, βάσει επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει καταρτίσει με σκοπό την βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη της.

    Η Διοίκηση της PASAL, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στην συμμετοχή και ξένων επενδυτών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι ζήτησε η Friesland από τον υπουργό Ανάπτυξης- Οι προϋποθέσεις για να επενδύσει στη χώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: «Βλέπει» νέα τάνκερ και LNG η TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΠΑΠ: Ισχυρή η απόδοση και στο πρώτο εξάμηνο του 2017, με αύξηση 1,4% στα καθαρά κέρδη προ εισφορών



    ΣΧΟΛΙΑ