• Business

    Συμεών Παληός: Η νέα συμφωνία του εφοπλιστή που προκάλεσε βουτιά της μετοχής κατά 30%

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Η ναυτιλιακή Diana Containerships, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Kalani Investments Ltd. – μια εταιρεία που έχει συνεργαστεί και με τον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου και τη ναυτιλιακή του DryShips – στην οποία και θα πουλήσει χρεόγραφα που μπορεί να αγγίξουν και τα 150 εκατ. δολάρια σε αξία.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ναυτιλιακής, η συμφωνία προβλέπει την έκδοση 3.000 νέων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών σειράς Β-1, δικαιώματα (warrants) για την αγορά επιπλέον 6.500 νέων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών σειράς Β-1 και warrants για την αγορά 140.500 νέων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών σειράς Β-2 – όλα τα επενδυτικά προϊόντα είναι συνολικής αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

    Παληός

    Κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς Β-1 που θα εκδοθεί, θα μπορεί να μετατραπεί σε κοινές μετοχές αξίας 7 δολαρίων η καθεμία, ενώ κάθε warrant – τα οποία λήγουν όλα το έτος 2019 – θα μπορεί να μετατραπεί σε προνομιούχες μετοχές αξίας 1.000 δολαρίων η καθεμία.

    Ωστόσο, τα ακαθάριστα έσοδα θα φτάσουν το προαναφερθέν υψηλό ποσό μόνο στην περίπτωση που η Kalani (με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους) αποφασίσει να εξασκήσει το σύνολο των warrants. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ακαθάριστα έσοδα από τη διαδικασία θα ανέλθουν στα 6,5 εκατ. δολάρια, ποσό που αποτελεί την αξία των προς έκδοση 3.000 προνομιούχων μετοχών σειράς Β-1.

    Όπως ανακοίνωσε η Diana Containerships, όλα τα έσοδα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών σκοπών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Ετοιμάζεται για εξαγορές πλοίων;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Ο Συμεών Παληός πουλάει χρεόγραφα αξίας 150 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ