• Business

    SHIPPING FOCUS: Ποιος διεκδικεί 22 εκατ. δολ. από τον Μιχάλη Ζολώτα

    Μιχάλης Ζολώτας ναυτιλία

    Μιχάλης Ζολώτας, τέως εφοπλιστής


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Η TransAsia διεκδικεί 22 εκατ. δολ. αποζημίωση από τη NewLead Holdings

    Η εταιρεία TransAsia Commodities διεκδικεί αποζημίωση ύψους 22 εκατ. δολαρίων από τη ναυτιλιακή NewLead Holdings, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, με βάση απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Η TransAsia ισχυρίζεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή -μέσω μιας κοινοπραξίας- της πούλησε άνθρακα που δεν κατείχε από ορυχεία που δεν ήταν δικά της. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται σωφρονιστικές ζημίες, κυρώσεις αλλά και τόκοι.

    Fredriksen: «Δεν με νοιάζει η διαμάχη με την DHT»

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Ο Νορβηγός εφοπλιστής John Fredriksen δήλωσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι δεν τον απασχολεί καθόλου η δικαστική διαμάχη με την DHT Holdings καθώς το να διαχειρίζεται 50ή 100 δεξαμενόπλοια τύπου VLCC δεν κάνει διαφορά και ότι μπορεί να κλείσει άλλες συμφωνίες πιο οικονομικές. Σημειώνεται ότι στις 17 Μαΐου αναμένεται η απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ για την προκαταρκτική εντολή που θα μπλοκάρει τη συμφωνία μεταξύ DHT και BW Group την οποία και έχει ζητήσει η Frontline του Fredriksen.

    Δεν κέρδισε τη στήριξη των επενδυτών η Rickmers

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής Rickmers Holding δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την στήριξη της πλειοψηφίας των ομολογιούχων στα δυο τελευταία προγραμματισμένα meetings. Πλέον, η ναυτιλιακή έχει άλλη μια ευκαιρία να εξασφαλίσει την πολυπόθητη στήριξη από τους επενδυτές ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με το πλάνο αναδιάρθρωσης.

    Σταθερή στο Q1 η Odfjell

    Η ναυτιλιακή Odfjell -που δραστηριοποιείται στις μεταφορές χημικών προϊόντων- χαρακτήρισε «σταθερή» την πορεία της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, παρά την αδυναμία της αγοράς, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και χρονοναύλωση για ένα από τα χημικά tankers του στόλου της. Η νορβηγική εταιρεία κατέγραψε φέτος στο Q1 κέρδη ύψους 2 εκατ. δολ., έναντι 24 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, λόγω της δύσκολης αγοράς.

    Αναζητά νέο CEO η V.Group

    Η εταιρεία παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών V.Group αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο, στα πλαίσια του αναδιαρθρωτικού πλάνου που εκτελεί η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Advent International. Ο τρέχων CEO Clive Richardson θα έχει αποχωρήσει ως το τέλος του μήνα, με τον Hanne Sorensen (πρώην επικεφαλής της Maersk Tankers) να αναλαμβάνει χρέη προσωρινού CEO μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: VesselsValue: Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές με παραγγελίες πλοίων αξίας 1,88 δισ. δολ. το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η DryShips απέκτησε νεότευκτο τάνκερ από τον Γιώργο Οικονόμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships



    ΣΧΟΛΙΑ