• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Τέλος εποχής από το NASDAQ για τη μετοχή της Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Προειδοποίηση έλαβε από το Nasdaq Stock Market η ναυτιλιακή Ocean Rig, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία, η μετοχή της πρόκειται να διαγραφεί από το ταμπλό.

    Ειδικότερα, από τη στιγμή που η εταιρεία γεωτρήσεων κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, η κοινή ονομαστική μετοχή της δε θα μπορεί πλέον να συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο ταμπλό του NASDAQ, όπως προβλέπουν και οι σχετικοί κανονισμοί “5101”, “5110b” και “IM-5101-1”.

    Ο NASDAQ σκοπεύει να αναστείλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Ocean Rig στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street της Πέμπτης (6 Απριλίου 2017), ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι πρόκειται να ασκήσει έφεση έτσι ώστε να καθυστερήσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης.

    Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, οι αναλυτές εξέφρασαν την άποψη πως η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Οικονόμου μπορεί να βγει ισχυρότερη από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, εάν αυτή ολοκληρωθεί επιτυχώς. Η επιτυχία του πλάνου θα εξαρτηθεί από τη στήριξη του 75% των πιστωτών της, ποσοστό που πρέπει να εξασφαλιστεί προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

    Για την ώρα, η εταιρεία κατέχει τη στήριξη από το 72% αυτών και στόχος της διοίκησης είναι να πείσει και το υπόλοιπο 3% των πιστωτών να παράσχουν την απαραίτητη στήριξη στο πλάνο διάσωσης που έχει καταρτίσει.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η Ocean Rig την Τρίτη (28 Μαρτίου 2017) κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Κέιμαν αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, καθώς στάθηκε τελικά αδύνατο να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δυσθεώρητο χρέος της που ανέρχεται στα 4 δισ. δολάρια. Ακόμη, μετέφερε το Φεβρουάριο του 2017 τη φορολογική της έδρα από την Κύπρο στις Νήσους Κέιμαν, σε μια προσπάθεια της διοίκησης να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και την πιο «φιλική» πτωχευτική νομοθεσία που διαθέτει η περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Θα μπορέσει να σώσει την Ocean Rig; Τι εκτιμούν οι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Βαφειάς και Γιάννης Μαρτίνος: Στρατηγική συμμαχία. Έδωσαν τα χέρια για τη ναύλωση τριών πλοίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στρατηγικές κινήσεις: Στα χέρια του Νίκου Μουνδρέα δύο πλοία αξίας 19 εκατ. Τι λέει η Ναταλία Μουνδρέα



    ΣΧΟΛΙΑ