• Business

    Γιάννης Αγγελικούσης: Ο ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής πρωτοπορεί ξανά

    Γιάννης Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas


    Η ναυτιλιακή Anangel Maritime Services, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα καινοτόμο project ενέργειας με σκοπό την εκμετάλλευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο για τα φορτηγά πλοία τύπου VLOC.

    Ειδικότερα, στο φιλόδοξο project που ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση για το Αέριο και το LNG “Gastech 2017” που πραγματοποιείται την τρέχουσα περίοδο στο Τόκιο της Ιαπωνίας, η Anangel θα συμμετάσχει μαζί με τις Hyundai Heavy Industries, Woodside Energy, General Electric Company και Lloyd’s Register.

    Σκοπός του συγκεκριμένου project είναι να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί ένα συμβατικό φορτηγό πλοίο μεταφοράς σιδηρομεταλλευμάτων τύπου VLOC (Very Large Ore Carrier) που θα φέρει μηχανή που θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτείται από δύο διαφορετικά καύσιμα, ένα εκ των οποίων θα είναι το LNG.

    Όπως ανακοινώθηκε στο “Gastech 2017” σχετικά, «Το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο του συστήματος πρόωσης του πλοίου που θα καίει φυσικό αέριο, θεωρείται η καλύτερη επιλογή, ενώ η υιοθέτηση των νέων, καινοτόμων τεχνολογιών αποθήκευσης αερίου, ανεφοδιασμού και πρόωσης, δεν είναι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον αλλά επιπλέον, παρέχουν ένα πλούτο διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων για σχέδια με γνώμονα το χαμηλό κόστος και τη λειτουργικότητα».

    Ο κ. Αγγελικούσης έχει συμφωνήσει για λογαριασμό της Anangel με τις υπόλοιπες εταιρείες που θα συμμετάσχουν, στο κομμάτι του σχεδιασμού, της κατασκευής αλλά και των λειτουργικών ζητημάτων που θα συμπεριλαμβάνουν και το bunkering του LNG.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής, διαθέτει και διαχειρίζεται μέσω της Anangel έναν στόλο με περισσότερα από 50 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, εκ των οποίων τα 40 είναι τύπου capesize, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα  1,319 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Clarksons: Γιατί μειώθηκαν τα bonuses των γιγάντων της ναυλομεσιτείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Απόλυτη επιτυχία για την TEN, άντλησε 115 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Παίρνει μπρος το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ocean Rig, μετά το ΟΚ του 75% των πιστωτών



    ΣΧΟΛΙΑ