• Business

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Έχει δώσει 97,5 εκατ. δολ. για νεότευκτα τάνκερ

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Ακόμη ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο παρήγγειλε ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης στη γιάρδα Hyundai-­Vinashin στο Βιετνάμ, για λογαριασμό της ναυτιλιακής του Central Shipping Monaco, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος των παραγγελιών του στην εν λόγω γιάρδα στα 97,5 εκατ. δολάρια.

    Ειδικότερα, ο κ. Πιστιόλης επιβεβαίωσε την παραγγελία του τρίτου κατά σειρά δεξαμενόπλοιου μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου και χημικών προϊόντων χωρητικότητας 50.000-dwt στη συγκεκριμένη βιετναμέζικη γιάρδα, χωρίς να επιλέξει να κάνει γνωστό το κόστος της κατασκευής του.

    Ωστόσο, εφόσον τα προηγούμενα 2 κόστισαν από 32,5 εκατ. δολάρια το καθένα, συνεπώς το κόστος κατασκευής και του τρίτου tanker -από τη στιγμή που είναι ίδιας χωρητικότητας και προδιαγραφών- θεωρείται ανάλογο, διαμορφώνοντας το τίμημα και για τα τρία στα 97,5 εκατ. δολάρια.

    Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο πρόκειται να κατασκευαστεί, όπως και τα προηγούμενα δύο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προτύπου Tier-II του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization-ΙΜΟ), ενώ η παράδοσή του στην Central Shipping Monaco έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2018.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή του εφοπλιστή αποφάσισε λίγους μήνες πριν να εξασκήσει την option του προηγούμενου ναυπηγικού συμβολαίου με τα ναυπηγεία Hyundai-­Vinashin που είχε ανακοινώσει από το Νοέμβριο του 2016.

    Ειδικότερα, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 25 Νοεμβρίου 2016, το ναυπηγικό συμβόλαιο προέβλεπε την παραγγελία ενός δεξαμενόπλοιου τύπου MR χωρητικότητας 50.000-dwt με την option για ακόμη ένα ίδιας χωρητικότητας. Δεδομένου ότι η Central Shipping είχε επιβεβαιώσει ότι έχει εξασκήσει την option, αυτό σημαίνει πως ο στόλος της θα αποτελείται πλέον από τρία δεξαμενόπλοια τύπου MR, με την παράδοση και του τελευταίου να έχει προγραμματιστεί για το έτος 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ με πλοίο της AM Nomikos που επισχέθηκε στη Νότια Αφρική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Πούλησε πλοίο για scrap ο Γιώργος Οικονόμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ