• Business

    Η Moody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Frigoglass μετά την αναδιάρθρωση

    • NewsRoom
    Χάρης Δαυίδ, πρόεδρος Frigoglass

    Χάρης Δαυίδ, πρόεδρος Frigoglass


    Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης έφερε ήδη το πρώτο θετικό νέο για την Frigoglass, η οποία είδε την Παρασκευή τη Moody’s να αναβαθμίζει την μετοχή της εταιρείας του Χάρη Δαυίδ.

    Πιο συγκεκριμένα, η Moody’s αναβάθμισε την μετοχή της Frigoglass στη βαθμίδα Caa1 από την Caa3, ενώ αποσύρει τη βαθμολογία Ca που είχε θέσει στους μη εξασφαλισμένους τίτλους που εκδόθηκαν από την Frigoglass Finance B.V. και λήγουν το 2018.

    Ωστόσο, η Moody’s διατήρησε το outlook σε αρνητικό. Πλέον, η αξιολόγηση της πιθανότητα χρεοκοπίας (PDR) διαμορφώνεται σε Caa1-PD από Ca-PD / LD προηγουμένως.

    Η αναβάθμιση του CFR και του PDR αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική διάρθρωση και ρευστότητα της Frigoglass μετά την αναδιάρθρωση, καθώς το συνολικό ποσό του χρέους μειώθηκε κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έλαβε νέα μετρητά αξίας 70 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης τόσο της αύξησης κεφαλαίου όσο και της έκδοσης νέου χρέους.  Μετά την αναδιάρθρωση, το ετήσιο επιτόκιο που επιβαρύνεται η Frigoglass θα μειωθεί κατά περίπου 14 εκατ. ευρώ ετησίως και οι χρόνοι λήξης του χρέους της θα επεκταθεί.

    Μετά την αναδιάρθρωση, η Frigoglass θα διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την κάλυψη των αναγκών της.  Ωστόσο, η Moody΄s εκτιμά πως η παραγωγή ταμειακών ροών παραμένει αδύναμη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενθουσιασμός στη Frigoglass: Μείωσε κατά 138 εκατ. ευρώ τον δανεισμό της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Frigoglass: «Ανάσα» 63,5 εκατ. ευρώ μέσω της ΑΜΚ για την εταιρεία του Χάρη Δαυίδ



    ΣΧΟΛΙΑ