• Business

    Λ. Φραγκιαδάκης: Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι δύσκολη αλλά επικερδής κίνηση


    Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένα δύσκολο -συναισθηματικά- βήμα για την Εθνική Τράπεζα, αλλά μια επικερδής συμφωνία για όλες τις πλευρές και κυρίως για την Εθνική Ασφαλιστική, ανέφερε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, η οποία θα προβεί στην έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Group, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Όπως είπε η επιλογή της Exin Group έγινε με μία σχολαστική και διαφανή διαδικασία που έδωσε έμφαση στη μεγιστοποίηση του τιμήματος, τη συγκρισιμότητα των προσφορών, τον έλεγχο της ποιότητας των επενδυτών, την προστασία της στενής σχέσης της ασφαλιστικής με την Εθνική Τράπεζα και τη διαφύλαξη του εταιρικού σήματος. Με την αύξηση της ρευστότητας και των κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας από τη συναλλαγή, η ΕΤΕ θα δώσει έμφαση στην κύρια δραστηριότητα της που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας.

    “Μετά την αποεπένδυση που αποτελούσε δέσμευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι δράσεις του οποίου έχουν επιτευχθεί πάνω από 90%, η Εθνική Τράπεζα θα δώσει απόλυτη έμφαση στις εργασίες της εντός Ελλάδος, διοχετεύοντας ρευστότητα μέσα στη χώρα όπου είμαστε απαραίτητοι για να έρθει η ανάπτυξη”, είπε ο Λ. Φραγκιαδάκης.

    Όπως τόνισε η Εθνική Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει όλες τις επιχειρήσεις που έχουν το ίδιο όραμα με την Εθνική τράπεζα και βασίζονται στη δουλειά, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια.

    Η στήριξη θα δοθεί και στους ιδιώτες πελάτες της τράπεζας και όπως είπε ο CEO της ΕΤΕ “η τράπεζα θα στηρίξει αυτούς που θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν θα δείξει ανοχή σε όσους δεν σέβονται τα κεφάλαια σας (μετόχων και καταθετών). Η τράπεζα θα είναι γενναιόδωρη μόνο σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη”.

    Ο κ. Φραγκιαδάκης επισήμανε παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος πρόσφορου για επενδύσεις, με κανόνες εμπιστοσύνης και τόνισε ότι εάν η χώρα δεν αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, όπως έπραξε η Εθνική με τις δεσμεύσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τότε όλη η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕ, Παναγιώτης Θωμόπουλος δήλωσε ότι παραμείνει αισιόδοξος καθώς η χώρα έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να την βγάλει από την παρατεταμένη ύφεση και να επανέλθει η οικονομία σε ανάπτυξη.

    Έδωσε έμφαση στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας το οποίο θα εξαρτηθεί από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

    Όπως είπε, “οι ξένοι μας έχουν φέρει και πάρα πολλά καλά και ένα από αυτά είναι ότι πλέον το τραπεζικό σύστημα κινείται με πλήρη διαφάνεια, ενώ παλιά βάζαμε πράγματα κάτω από το χαλί”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός! Να πόσα χρήματα έβγαλε το κράτος από τις λίστες φοροδιαφυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 κατασκευαστικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ