• Business

    Υπόθεση Μαρινόπουλου: Το “κούρεμα” ταλαιπωρεί ακόμη την αγορά

    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την αγορά η υπόθεση διάσωσης του Μαρινόπουλου.  Μπορεί να πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την μεταβίβαση της άλλοτε πανίσχυρης αλυσίδας στην Σκλαβενίτης, ωστόσο οι “παρενέργειες” της δεν λένε να τελειώσουν.

    Σύμφωνα με στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), υπάρχει τεράστιο θέμα με τον ΦΠΑ που συμπεριλήφθηκε στο “κούρεμα” των προμηθευτών, τον οποίο απέδωσαν στο Κράτος αλλά δεν εισέπραξαν ποτέ λόγω του “κουρέματος” κατά 50%.

    Όπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους για τις δράσεις του Συνδέσμου, παρά τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας για τακτοποίηση του ζητήματος, το πρόβλημα δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, εντείνοντας την αγωνία της αγοράς.

    Μόνο για τις βιομηχανίες τροφίμων, η ζημιά υπολογίζεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ ενώ εγείρονται και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα ο τρόπος που θα παρουσιαστούν οι απώλειες στη λογιστική κατάσταση των εταιρειών.

    Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κατανάλωση συνεχίζει να υποχωρεί με ανησυχητικούς ρυθμούς και πολλές βιομηχανίες δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.

    Αρκετές από αυτές βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο” και αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας. Κάποιες μάλιστα αναζητούν εδώ και καιρό στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του “λευκού ιππότη”.

    “Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νέρα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, τονίζοντας πως μόνο η επιστροφή στην ανάπτυξη μπορεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα.

    “Πρέπει να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αρχίσει ένας νέος ενάρετος κύκλος στην ελληνική οικονομία”, υπογράμμισε ο ίδιος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη μάχη των σούπερ μάρκετ: Ο Σκλαβενίτης χτυπά Lidl – ΑΒ Βασιλόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης: Οι νέες παγίδες της συμφωνίας. Τι λένε έγκυροι νομικοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινόπουλος: Εξήντα εκατ. ευρώ αναζητούν Σκλαβενίτης και τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ