• Business

    Γιατί αποχώρησε ο Οντόνι από το στοίχημα – Ποια είναι η επόμενη μέρα της Centric

    Οντόνι Ροδόφλος, μέτοχος Centric

    Οντόνι Ροδόφλος, μέτοχος Centric


    Απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που αφορούν στην αποχώρηση από την αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος έδωσε χθες η Centric στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η πολυσυζητημένη απόφαση του Οντόνι, η οποία αν μη τι άλλο αιφνιδίασε την επενδυτική κοινότητα αναλύθηκε εκτενώς από στελέχη της εταιρείας -αφού ο ίδιος δεν έδωσε το παρόν-, στους μετόχους της.

    Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Centric, η αποχώρηση από τη βασική δραστηριότητα δεν ήταν και τόσο ξαφνική, αλλά ήταν προϊόν πολύμηνων ζυμώσεων και συζητήσεων με την GVC.

    Η τελευταία, σημείωσαν, ήθελε από καιρό να ενσωματώσει στον όμιλό της τις υπηρεσίες που παρείχε η Centric για λογαριασμό της, ακολουθώντας και στην Ελλάδα το μοντέλο που είχε εφαρμόσει και σε άλλες χώρες.

    Ωστόσο, η πίεση και η βούληση που έδειξε η GVC δεν θα ήταν αρκετή, εάν δεν συνοδεύονταν από το ανάλογο τίμημα. Όπως ανέφεραν στελέχη της Centric, δεν υπήρχε περίπτωση να πουλήσουν εάν η προσφορά δεν ήταν ικανοποιητική, αφού δεν έβαλαν ποτέ πωλητήριο.

    Για αυτό και όπως επεσήμαναν δεν δίστασαν να θέσουν τη συμφωνία υπόψη της γενικής συνέλευσης, παρότι δεν το προβλέπει ο κανονισμός της εταιρείας.

    Αν και παραδέχθηκαν πως δεν ήταν η καλύτερη προσφορά που υπήρχε στον πλανήτη, υπογράμμισαν πως εάν δεν έκαναν τη συμφωνία μπορεί να έχαναν και αυτά τα χρήματα που σίγουρα τώρα θα λάβει η εταιρεία (εννοούν τα 14,4 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν εφάπαξ).

    Επιπλέον, χαρακτήρισαν έντιμη τη δομή της συμφωνίας, η οποία προβλέπει την τμηματική καταβολή του τιμήματος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ανάλογα με την επίτευξη κάποιων στόχων, λέγοντας πως η Centric εξασφάλισε ένα μίνιμουμ τίμημα ενώ και ο συνεργάτης θα καταβάλει τα χρήματα εφ’ όσον η δραστηριότητα που απέκτησε πηγαίνει καλά.

    Ανέφεραν μάλιστα πρόκειται συνηθισμένη μορφή συναλλαγής για τα δεδομένα του κλάδου λόγω της περιορισμένης ορατότητας που έχει η βιομηχανία του
    στοιχηματισμού.

    Αποκάλυψαν ακόμη πως υπάρχει ρήτρα που απαγορεύει στη Centric να ασχοληθεί με τον διαδικτυακό στοιχηματισμό στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια (έως το 2020), σημειώνοντας όμως πως αυτό δεν αποκλείει την προοπτική δραστηριοποίησης στο εξωτερικό, από μόνη της ή με άλλο συνεργάτη, όχι όμως σε χώρες που η GVC έχει ισχυρή παρουσία.

    Όσον αφορά στην νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση της αγορά που ετοιμάζεται να αναλάβει η κυβέρνηση, επεσήμαναν πως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο-και το πλαίσιό της, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρωτοβουλία που ανέλαβε το 2011 η τότε κυβέρνηση.

    «Το μεγάλο στοίχημα»

    Η μεγάλη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα η εταιρεία είναι η αξιοποίηση του τιμήματος για την επέκταση της παρουσίας της σε νέους και πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως η εστίαση και ο τουρισμός αλλά και η ανάπτυξη στον εν πλω στοιχηματισμό που έχει ήδη παρουσία.

    Ειδικά για την τελευταία κατηγορία, η Centric δραστηριοποιείται σε 14 πλοία σε Αδριατική και Αιγαίο, κάποια εκ των οποίων ανήκουν στον όμιλο Grimaldi και την ΑΝΕΚ με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

    Στα σχέδιά της είναι η σύναψη συνεργασιών και με άλλους εφοπλιστές αλλά και εταιρείες κρουαζιέρας όπως η Celestyal, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικερδή κλάδο με περιθώρια κέρδους της τάξης του 30% και 40%.

    Μεγαλεπήβολα σχέδια υπάρχουν και για τους τομείς της εστίασης και του τουρισμού. Ειδικότερα, στην εστίαση σχεδιάζεται η ανάπτυξη μιας αλυσίδας ταχυφαγείων με τη μέθοδο του Franchise, με το πρώτο κατάστημα να έχει ξεκινήσει ήδη στην Αγία Παρασκευή (Chicken Stories) ενώ στον τουρισμό δρομολογείται η δημιουργία ενός δικτύου ξενοδοχείων σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, τη λειτουργία του οποίου θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα εξειδικευμένη εταιρεία μάνατζμεντ.

    Η αρχή έγινε ήδη στη Μύκονο, όπου έχει αγοραστεί ξενοδοχείο δυναμικότητας 20 δωματίων στην περιοχή Ορνός, έναντι 1,5 εκατ. Ευρώ, με στόχο να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2018.

    «Επανεφηύραμε τον εαυτό μας δυο με τρεις φορές στο παρελθόν και βγήκαμε κερδισμένοι. Αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και τώρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από το επιτελείο της Centric, το οποίο ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως δεν υπάρχει πίεση χρόνου καθώς δεν θέλουν να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις που θα αποβούν ζημιογόνες.

    Όπως έγινε στο παρελθόν με την είσοδο στη ναυτιλία αλλά και την ενασχόληση στις ΑΠΕ. «Το ρίσκο είναι να βιαστούμε να επενδύσουμε», υπογράμμισαν με νόημα.

    Να σημειωθεί πως η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Centric ενέκρινε με ποσοστό 68,8% τους όρους πώλησης σημαντικών άυλων περιουσιακών στοιχείων θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου προς την εταιρεία GVC Plc και συγκεκριμένα τις υπηρεσίες προώθησης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ιστοσελίδες sportingbet, vistabet και bwin.

    Παράλληλα, «άναψε πράσινο» για την αγορά ιδίων μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Centric: 14,4 εκατ. βάζει στο πορτοφόλι άμεσα ο Ροδόλφος Οντόνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Centric: Ποιες θυγατρικές μεταβιβάζει – Ποιο είναι το τίμημα

     



    ΣΧΟΛΙΑ