• Business

    Απίστευτος Warren Buffett: Διαβάστε την πρόβλεψη του για τις μετοχές την επόμενη μέρα του θανάτου του

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Η ετήσια συνάντηση της “Berkshire Hathaway” ονομάστηκε “Το Woodstock του καπιταλισμού”. Οι φημισμένοι επενδυτές, οι οποίοι είναι και οι επικεφαλής της εταιρίας, Warren Buffett και Charlie Munger, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

    Αλλά η ετήσια συνάντηση του 2017 αποτέλεσε μια χαμηλής ποιότητας εκδήλωση.

    Σημαντικό μέρος του μαραθωνίου ερωτήσεων και απαντήσεων της εκδήλωσης, επικεντρώθηκε σε δύο βασικά θέματα: τον θάνατο του Buffett και τις ατυχίες της Berkshire.

    Ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων που τέθηκαν στον Buffett και τον Munger έστρεψαν την προσοχή τους στην προχωρημένη ηλικία και τη θνησιμότητα των δύο και πιο συγκεκριμένα στις προσδοκίες που είχαν από έναν πιθανό διάδοχο.

    “Αν πεθάνω απόψε, τα Χρηματιστήρια θα ανέβουν αύριο”, αστειεύτηκε ο Buffett.

    Όταν ρωτήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο έκαναν γνωστές τις ιδέες τους ο ένας μέσω του άλλου, ο Munger δήλωσε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμα».

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι Buffett και Munger μίλησαν για πολλές ώρες για τις συναλλαγές που δεν έκαναν και για εταιρείες στις οποίες δεν επένδυσαν.

    Οι επενδυτικοί κολοσσοί μίλησαν δύο φορές για την αποτυχία τους να επενδύσουν στην Amazon, παρά το γεγονός ότι είχαν υψηλές προσδοκίες για τον CEO Jeff Bezos.

    “Ήμουν πολύ χαζός για να συνειδητοποιήσω τι θα συμβεί”, δήλωσε ο Buffett αναφερόμενος στην Amazon.

    Ο Buffett πήρε την ευθύνη για την μεγάλη επένδυσή του στην IBM, η οποία δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα, όταν στις 19 Απριλίου είχε μια εξωπραγματική απώλεια περίπου 787 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Buffett είπε στο CNBC την Παρασκευή ότι πούλησε το ένα τρίτο σχεδόν των μετοχών της IBM πριν από λίγο καιρό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φραγκίσκος Λεμονής: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα στο Καστρί για 870.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το υπουργείο Οικονομικών εντυπωσιάζεται: Πολλοί πληρώνουν με μετρητά αντί με κάρτες



    ΣΧΟΛΙΑ