• Business

    Αγριεύει ο πόλεμος Μπόμπολα – Καλλιτσάντση για τον Ελλάκτωρα

    • Contributor
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Αγριεύει η διαμάχη στην κορυφή του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου στο χώρο των κατασκευών, με αφορμή την πώληση του 10% των μετοχών που κατείχε ο μεγαλοεπενδυτής Γιάννης Τζιβέλης και βγάζει τώρα σε πλειστηριασμό η Alpha Bank.

    Το συγκεκριμένο ποσοστό θέλει τόσο η πλευρά των αδελφών Δημήτρη και Σάκη Καλλιτσάντση όσο και η πλευρά των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα καθώς θα τους δώσει το πάνω χέρι στην εσωτερική διαμάχη για τον έλεγχο του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαμάχη εντάθηκε την Παρασκευή με αποτέλεσμα να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών και να παγώσει η πώληση του 10% από την Alpha Bank. Η διοίκηση της τελευταίας φαίνεται πως αναζητεί φόρμουλα ώστε η πώληση του ποσοστού να μη διαταράξει τις ήδη προβληματικές σχέσεις στο εσωτερικό του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Μεταξύ των συμβιβαστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί είναι και η διάθεση του ποσοστού σε τρίτο στρατηγικό επενδυτή κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αποδέχονται και οι δύο πλευρές των βασικών μετόχων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην Alpha Bank εξετάζουν τη διατήρηση του ποσοστού μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των πλευρών Καλλιτσάντση και Μπόμπολα – Κούτρα για την τύχη του ομίλου.

    Οι σχέσεις των δύο πλευρών που ελέγχουν την ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν ήταν ποτέ εξαιρετικές, αλλά τους τελευταίους μήνες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Γι’ αυτό και έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια επίλυσης του αδιεξόδου όπως και η πώληση της ΕΛΛΤΕΧΝ Άνεμος στην πλευρά Καλλιτσάντση ώστε να αποχώρησει από τον όμιλο κάτι το οποίο δε φαίνεται να αποδέχεται προς το παρόν η τελευταία.

    Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ορισμένα στελέχη του έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις τις οποίες ελέγχουν ανεξάρτητες αρχές και δικαιοσύνη. Η τελευταία περίπτωση είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ομίλου στο καρτέλ των κατασκευών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς θα θωρακιστούν οι ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς οι Μπόμπολας και Κούτρας θα αγοράσουν επιπλέον ποσοστό του Ελλάκτωρα. Όλο το παρασκήνιο για τις μετοχές της MITICA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγάλος πόλεμος : Μπόμπολας και Κούτρας κέρδισαν στο νήμα τους αντιπάλους για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης



    ΣΧΟΛΙΑ