• Business

    Χρ. Σακελλαρίδη (ΠΣΕ): «Ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, όλοι μαζί…»

    Σακελλαρίδη

    Χρ. Σακελλαρίδη, πρόεδρος ΠΣΕ


    Την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αφήσουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και να εστιάσουν στην χάραξη ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση υπογραμμίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη.

    Η κα. Σακελλαρίδη μιλώντας στο mononews.gr λίγο μετά την ολοκλήρωση του Διεθνούς Συνεδρίου του ΠΣΕ, όπου έδωσαν το παρόν κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας επισημαίνει πως χρειάζεται συνεννόηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, με στόχο την οικοδόμηση ενός ισχυρού και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου που θα έχει στο επίκεντρο την εξωστρέφεια.

    «Είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουμε στις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, προκειμένου να στηριχθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου και να απελευθερωθεί το τεράστιο δυναμικό που έχει συσσωρευτεί στη διάρκεια της ύφεσης», επισημαίνει η ίδια.

    Σύμφωνα με την κα. Σακελλαρίδη, η συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς συμβάλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων, η οποία είχε τρωθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια.

    Η εμπιστοσύνη, όπως λέει, είναι το πολυτιμότερο στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και η βάση για να έρθουν οι επενδύσεις που ενισχύσουν ουσιαστικά την παραγωγική μηχανή της χώρας. Όταν αυτή διαταράσσεται υπάρχει πρόβλημα», προσθέτει.

    “Η Εμπιστοσύνη χτίζεται σε χρόνια, διαλύεται σε μία στιγμή, ενώ για να την ανακτήσεις ξανά, θα πρέπει να προσπαθείς για πάντα”, υπογραμμίζει με νόημα.

    Η σημασία της εμπιστοσύνης, επισημάνθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο του Συνδέσμου από κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου που έδωσαν το παρόν, όπως ο υπουργός Επικρατείαςκαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα και η Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Προς νέο ρεκόρ

    Η κα. Σακελλαρίδη, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την άρση της αβεβαιότητας εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία των εξαγωγών και θεωρεί εφικτή την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ εξωστρέφειας στο τέλος της φετινής χρονιάς.

    Ήδη, όπως σημειώνει, σε επίπεδο τετραμήνου, οι συνολικές εξαγωγές ξεπέρασαν τα 9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ρυθμούς αύξησης της τάξης του 18%. Ακόμη και αν αφαιρεθούν τα πετρελαιοειδή από τον υπολογισμό, οι εξαγωγές είναι κατά 226 εκατ. ευρώ υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, ή κατά 3,7%.

    Υπενθυμίζεται ότι και το 2016 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών –χωρίς τα πετρελαιοειδή- σε επίπεδα άνω των 18,5 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι η Φωτεινή Ιωάννου που αναλαμβάνει επιτελική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Τράπεζα Πειραιώς η Φωτεινή Ιωάννου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη: Γιατί εμφανίστηκε τώρα το κρυμμένο χρήμα. Οι προσδοκίες των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ