• Business

    Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του φυσικού αερίου με τους σταθμούς CNG

    • Contributor


    Το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τον Κανονισμό που θα διέπει τις τεχνικές απαιτήσεις των σταθμών αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και των βοηθητικών τους διατάξεων.

    Με τη θέσπιση του τεχνικού Κανονισμού, ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου σε περιοχές μη διασυνδεδεμένες με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, και διασφαλίζεται η συνεχής και αδιάλειπτη τροφοδοσία των εγκαταστάσεων των τελικών χρηστών. 

    Με τους σταθμούς CNG μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο οικιακοί, εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και   αγροτικές εγκαταστάσεις (θερμοκήπια).

    Το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα προμήθειας και μεταφοράς Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στην ελληνική αγορά έχει ήδη δημιουργήσει η εταιρεία Promethan. Η Promethan κατασκεύασε ήδη και λειτουργεί δύο σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και εντός του 2017 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί στην Αθήνα και την Κομοτηνή.

    Τον δρόμο αυτό αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι «παίκτες» της αγοράς φυσικού αερίου, όπως για παράδειγμα η ΔΕΠΑ, ενδεχομένως και σε συνεργασία με την ΔΕΗ.

    Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνδυαστικά πακέτα προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου έρχονται στην αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΔΑ: Μειώνεται έως και 50% το κόστος σύνδεσης φυσικού αερίου στην Αττική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χοντραίνει το παιχνίδι στο φυσικό αέριο. Τι θα κάνει η ΔΕΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ