• Business

    Wall Street: Καλύτερη επίδοση 20ετίας για τον S&P 500 το 6ο του συνεχόμενο ρεκόρ

    • NewsRoom
    Wall Street Dow Jones


    H Wall Street έχει πάρει φόρα και τίποτα δεν φαίνεται, προς το παρόν, να τη σταματά. Για μια ακόμα συνεδρίαση, οι 3 βασικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, την ώρα που η ανεργία μειώνεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

    Μάλιστα η συνεχιζόμενη για 8 εβδομάδες άνοδος το S&P 500, και ταυτόχρονα η 6η σε ιστορικά υψηλό,  αποτελεί την καλύτερη επίδοση για τον βιομηχανικό δείκτη εδώ και μια 20ετία!

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.775,39 μονάδες (+0,50%), ο S&P 500 στις 2.552,07 (+0,56%) και ο Nasdaq στις 6.585,36 μονάδες (+0,78%)

    Στην Ευρώπη η Καταλονία συνεχίζει να κυριαρχεί στις συζητήσεις των επενδυτών, ωστόσο το Ισπανικό χρηματιστήριο κατάφερε να διορθώσει ένα μικρό μέρος της πτώσης των προηγούμενων ημερών. Η ΕΕ προειδοποίησε πως μια ανεξάρτητη Καταλανία δεν θα είχε καμία θέση στην Ένωση. Και αυτό οδηγεί τις τράπεζες της επαρχίας σε πτώση, με την Banco de Sabadell, την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, να γίνεται η πρώτη που αποφασίζει να αλλάξει βάση.

    Πάντως, ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε σήμερα κατά 2,5%. Σε αυτό βοήθησε και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας το οποίο ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα, κατά την οποία οι Καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.

    Κατά τα λοιπά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,09%, ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε οριακές απώλειες 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,30%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,54%.

    Όσον αφορά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ που είδαν το φως,  οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συζήτησαν το θέμα της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων, το οποίο πρέπει να γίνει «πολύ προσεκτικά και σταδιακά», ενώ ανέπτυξαν και τους λόγους της πρόσφατης ανόδου του ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ