• Business

    Συμεών Παληός: Οι νέες business του εφοπλιστή

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Την χρονοναύλωση του bulker της Naias, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Η ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία με την Phaethon International Company AG, για την χρονοναύλωση του panamax bulker Naias (χωρητικότητας 81.852-dwt και κατασκευής 2012) με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται στα 10.000 δολάρια μείον 5% προμήθεια προς τρίτους.

    Η διάρκεια του time charter θα είναι 15 μήνες ενώ μπορεί να επεκταθεί και να φτάσει μέχρι τους 18 και αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    Το φορτηγό πλοίο ήταν μέχρι και πρόσφατα ναυλωμένο από την εταιρεία Glencore Agriculture B.V. Tο deal με την ολλανδική εταιρεία απέφερε στην Diana Shipping 7.500 δολάρια την ημέρα μείον 5% προμήθεια προς τρίτους.

    Η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Παληός θα βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 4,35 εκατομμύρια δολάρια -η αξία των 15 μηνών- με το συγκεκριμένο deal.

    Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Παληός μέσω των ναυτιλιακών του, είναι ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα καθώς έχει ολοκληρώσει πλήθος χρονοναυλώσεων και πωλήσεων.

    Ένα από αυτά τα deal, όπως είχε γράψει το mononews.gr, ήταν αυτό της Diana Containerships όταν είχε ανακοινώσει πως προχωράει στην πώληση επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου της.

    Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr,τα πλοία του Συμεών Παληού κατέληξαν σε ελληνικά χέρια με ένα deal που έφτασε στα 104 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η PrimeBulk κάνει την έκπληξη με την απόκτηση περιζήτητου aframax

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα «ορφανά» λιμάνια



    ΣΧΟΛΙΑ