• Business

    SHIPPING FOCUS: Νέο «χτύπημα» στα containerships από τον Συμεών Παληό

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    H Diana ναύλωσε πλοίο στην OOCL

    Η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, προχώρησε στη ναύλωση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pamina (χωρητικότητας 5.042-teu και κατασκευής 2005) στην εταιρεία Orient Overseas Container Line (OOCL), μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν παροπλισμένο. Η OOCL θα ναυλώσει το containership Pamina για 7-12 μήνες, με τους ημερήσιους ναύλους να έχουν καθοριστεί στο ποσό των 9.500 δολ., μείον προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 3,75%. Η ναυτιλιακή αναμένει ακαθάριστα έσοδα ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. δολ. από την ελάχιστη διάρκεια της συμφωνίας.

    Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο GasLog

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Νέα προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο των ναυτιλιακών GasLog και GasLog Partners– αμφότερες συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού– αποτελεί ο Richard Sadler, ο οποίος ήταν τέως CEO της Lloyd’s Register. Στις εταιρείες του κ. Λιβανού θα αναλάβει να αντικαταστήσει τον Graham Westgarth (ο οποίος συνταξιοδοτείται) στη θέση του γενικού διευθυντή.

    Η Nordic American έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη στα PSVs

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής Nordic American Offshore προτίθεται να εκμεταλλευτεί πλήρως την ανάκαμψη που παρατηρείται στον κλάδο των πλοίων τύπου PSV και αναμένεται να επαναφέρει παροπλισμένα πλοία της αν χρειαστεί. Για την ακρίβεια, από τον Ιούλιο έχει υπογράψει 16 συμφωνίες ναύλωσης με ημερήσιους ναύλους ύψους μεταξύ 7.200 και 21.000 δολ. Ο Ιούλιος ήταν ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου η αγορά της Βόρειας Θάλασσας ακολούθησε πορεία ανάκαμψης, με τους ναύλους των PSVs να έχουν αυξηθεί κατά 81% σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Braemar ACM Offshore.

    Η S&P αναβάθμισε την Hornbeck

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ναυτιλιακής Hornbeck Offshore σε ”CCC-” από ”SD”, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία, παραμένει μεν «ευάλωτη» αλλά μπορεί να βασιστεί στις καλές συνθήκες της αγοράς για να εξυπηρετήσει το χρέος της, που ανέρχεται στο 1 δισ. δολ.

    Το 49% της Essar Oil στο κονσόρτσιουμ Trafigura-UCP

    Η Trafigura προχώρησε στην ίδρυση κονσόρτσιουμ με την UCP Investment Group με σκοπό την εξαγορά ποσοστού της τάξεως του 49% στην ινδικών συμφερόντων ναυτιλιακή Essar Oil. Έτσι, ο γίγαντας των commodities και η επενδυτική φίρμα θα γίνουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στη ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται στον κλάδο του πετρελαίου και του αερίου.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (21/08/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1266 (+6)
    • Baltic Capesize Index (BCI): 2584 (+10)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1349 (+4)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 817 (+11)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 466 (+1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάρης Βαφειάς: Επιβεβαιώνει τη σύγκρουση του tanker του με αμερικανικό αντιτορπιλικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία: Η Total εξαγόρασε τη Maersk Oil για 7,45 δισ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτοιμη να επενδύσει στη Hyundai Merchant Marine η BlackRock



    ΣΧΟΛΙΑ