• Business

    Η DNB μείωσε τις ζημίες λόγω της αναδιάρθρωσης του ναυτιλιακού της χαρτοφυλακίου

    DNB

    Kristin Holth, επικεφαλής του ναυτιλιακού τμήματος της νορβηγικής τράπεζας DNB (Φωτογραφία: TradeWinds)


    H νορβηγική τράπεζα DNB κατόρθωσε να εμφανίσει μεγαλύτερα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημίες υποχώρησαν σημαντικά, έπειτα από την επιτυχή αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων της.

    Ειδικότερα, οι απομειώσεις των δανείων και των εγγυήσεων ανήλθαν στα 72 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός, αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτο σε σύγκριση με τις απομειώσεις ύψους 280 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Αυτό συνέβη λόγω της επιτυχημένης αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων της που σχετίζονται με τους κλάδους του πετρελαίου και της ναυτιλίας.

    Όπως αναφέρθηκε, «η πλειοψηφία των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να προέρχεται από τους ίδιους τομείς και η DNB μέχρι στιγμής δεν βλέπει ενδείξεις που να μαρτυρούν ότι υπάρχει αντίκτυπο σε άλλους κλάδους».

    Για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι ζημίες από τα δάνεια μειώθηκαν στα 139 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 422 εκατ. δολ. το 2016. Την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 633 εκατομμύρια δολάρια, πόσο αυξημένο κατά 81 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό συνέβη εξαιτίας των μειωμένων ζημιών απομείωσης και ταυτόχρονα της αύξησης των εσόδων.

    Συνολικά, τα χαρτοφυλάκια της DNB ανέρχονται στα 534 εκατ. δολ. και έχουν να κάνουν με τους τομείς της ναυτιλίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας, μειώθηκαν κατά 250 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2016.

    Επιπλέον, η τράπεζα κατέγραψε μεγάλη μείωση στις απομειώσεις που προέρχονται κυρίως από τον επιχειρηματικό κλάδο, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 202 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η διοίκηση της DNB ανακοίνωσε πως μειώθηκαν και οι απομειώσεις που σχετίζονται με διευρυμένους τομείς της οικονομίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ακόμη πιο σταθερές οικονομικές συνθήκες για όλες τις βιομηχανίες που σχετίζονται με το πετρέλαιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Πιστιόλης: «Ξαναχτυπά» με την ίδρυση κοινοπραξίας 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Πότε πληρώνεται το μέρισμα στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Δικαστήριο απέρριψε το σχέδιο διάσωσης της Mercator Lines από Έλληνες επιχειρηματίες



    ΣΧΟΛΙΑ