• Business

    «Brexit» 300 δις ευρώ σχεδιάζει η Deutsche Bank

    Deutsche bank

    Deutsche bank


    Μεταφορά 300 δις ευρώ από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη σχεδιάζει η Deutsche Bank.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η μεταφορά εντάσσεται σε ένα σχέδιο που ονομάζεται Bowline και επί της ουσίας προβλέπεται μεταφορά των δραστηριοτήτων του trading στη Φρανκφούρτη από το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η μεταφορά του ενεργητικού θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2019.

    Κληθείσα να απαντήσει εάν όντως υπάρχει αυτή η πρόθεση, η εκπρόσωπος της Deutsche Bank Μόνικα Σάλες αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, το πιστωτικό ίδρυμα σκοπεύει να ξεκινήσει την ενημέρωση των πελατών του από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανακοινώνοντάς τους πως τα συμβόλαιά τους θα μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη.

    Ο ισολογισμός της Deutsche Bank ανερχόταν στα 1,59 τρισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους. Μεγάλο μέρος του trading διεξάγεται συνήθως στη βρετανική πρωτεύουσα.

    Ο διευθυντής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς 98.000 υπαλλήλους της ανέφερε πως η τράπεζα προετοιμάζεται για ένα «σκληρό Brexit» και σχεδιάζει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στη Φρανκφούρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Microsoft «σκοτώνει» μετά από 32 χρόνια το πιο δημοφιλές πρόγραμμα των Windows

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο είναι στα αλήθεια το μεγάλο ρίσκο της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: MIG: Παύση διαπραγμάτευσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 375 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ