• Business

    Χάρης Βαφειάς και Γιάννης Μαρτίνος: Στρατηγική συμμαχία. Έδωσαν τα χέρια για τη ναύλωση τριών πλοίων

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Μία… άκρως ελληνική συμφωνία μακροχρόνιας ναύλωσης τριών πλοίων υπεγράφη ανάμεσα στην Stealth Maritime, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά, και τη Signal Maritime του Γιάννη Μαρτίνου.

    Όπως έγινε γνωστό, το χωρητικότητας 105.000 dwt πλοίο Signal Puma (κατασκευής 2005) της Stealth Maritime ναυλώθηκε από τη Signal Maritime έως το 2020, ενώ το χωρητικότητας 113.000 dwt Signal Cheetah (κατασκευής 2009) ναυλώθηκε έως τον Μάρτιο του 2018 και το επίσης χωρητικότητας 113.000 dwt Seadelta (κατασκευής 2009) έως τον Ιανουάριο του 2018.

    Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο οι τιμές στην αγορά των aframaxes για ετήσιες ναυλώσεις κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 15.000 δολάρια.

    Οι ναυλώσεις αυτές δεν αποτελούν έκπληξη από την πλευρά της Stealth Maritime, που πρόσφατα ανακοίνωσε συμφωνίες ναύλωσης 15 πλοίων της, αν και ο κανόνας για την ναυτιλιακή εταιρεία του Χάρη Βαφειά είναι οι μικρότερης διάρκειας συμφωνίες.

    Όσον αφορά στη Signal Maritime, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Γιάννη Μαρτίνο, αφού ο ίδιος εργάστηκε για ένα διάστημα στη Thenamaris, τη ναυτιλιακή επιχείρηση της γνωστής οικογένειας, από την οποία μάλιστα πήρε και κάποια στελέχη τα οποία σήμερα δουλεύουν μαζί του στη Signal.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Θα μπορέσει να σώσει την Ocean Rig; Τι εκτιμούν οι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος: Τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναβρασμός στην αγορά του scrap: Οδεύει προς τα 400 δολάρια/LDT



    ΣΧΟΛΙΑ