• Ναυτιλία

    Δημητρακόπουλος, CEO της Signal Maritime: Η Shipergy είναι ένα ακόμα ορόσημο στην εξέλιξη μας

    Ο CEO της Signal Maritime Πάνος Δημητρακόπουλος.

    Ο CEO της Signal Maritime Πάνος Δημητρακόπουλος.


    H Shipergy, είναι η νέα εταιρεία που δημιούργησε το Signal Group που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ιωάννη Μαρτίνου και πρόκειται για μια καινοτόμο εταιρεία προμήθειας καυσίμων. Στο νέο εγχείρημα ηγείται ο πρώην CEO της LQM, Daniel Rose και η εταιρεία διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

    Η Shipergy θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα της, έχοντας ως αφετηρία τις ανάγκες καυσίμων των Signal Maritime pools και θα αξιοποιήσει τις οικονομίες κλίμακας και τη λειτουργική αποδοτικότητα, αυτό το νέο εγχείρημα θα επιδιώξει να επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών προμήθειας καυσίμων και σε επιλεγμένους εξωτερικούς συνεργάτες.

    Ο Daniel Rose, CEO της Shipergy, δήλωσε για το νέο εγχείρημα: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ηγούμαι μιας νέας εταιρείας, η οποία αποτελεί μέρος του Signal Ecosystem. Το να προμηθεύεσαι, κατάλληλων προδιαγραφών καύσιμα, στο σωστό σημείο, στη βέλτιστη τιμή, είναι καίριας σημασίας για τα pools της Signal. Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, εντοπίζουμε προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που πηγάζουν από την απαλλαγή του άνθρακα και τη ψηφιοποίηση της ναυτιλίας. Ο κλάδος των καυσίμων ακόμη εναρμονίζεται με τις συγκεκριμένες προκλήσεις, αλλά χτίζοντας μια επιχείρηση προμήθειας καυσίμων, υπό την αιγίδα ενός ομίλου επιχειρήσεων, τόσο προοδευτικού και παράλληλα με τόσο υψηλό κύρος, σκοπεύουμε να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στις επικείμενες αλλαγές, τα επόμενα χρόνια».

    Παρά τη δημιουργία της καινούριας αυτής οντότητας, δεν θα υπάρξουν μεταβολές στο λειτουργικό προσωπικό της Signal Maritime. Η τρέχουσα ομάδα προμήθειας καυσίμων της Signal θα διαχειρίζεται πλέον την προμήθεια καυσίμων μέσω της Shipergy και επιπλέον προσωπικό θα προστεθεί στο εγγύς μέλλον, ώστε να ενισχυθεί το λειτουργικό εύρος της ομάδας. Οι βασικοί προμηθευτές καυσίμων του Group ενημερώθηκαν περί των αλλαγών τον περασμένο Φεβρουάριο και όλες οι πιστώσεις μεταφέρθηκαν στην καινούρια οντότητα, η οποία βρίσκεται εν ενεργεία από τις 27 Ιουνίου.

    Επίσης, ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, CEO της Signal Maritime, πρόσθεσε:

    «Πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο στην εξέλιξη μας και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στις υπηρεσίες που παρέχουμε στα μέλη των pool μας. Η δυνατότητα να διαθέτεις έναν μηχανισμό προμήθειας καυσίμων που παρέχει καύσιμα υψηλής απόδοσης, με διαφάνεια και ποιοτικά ελεγμένα, είναι υψίστης σημασίας στον τομέα μας και μας διευκολύνει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα επιφέρει η ευρύτερη μετάβαση καυσίμων στο χώρο της ναυτιλίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Π.Ν.Ο.: Ψήφισμα στη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) για την απελευθέρωση των 2 πλοίων και των πληρωμάτων από το Ιράν

    Nίκος Π. Τσάκος: Η TEN έδωσε σε μερίσματα 500 εκατ. δολάρια μέσα σε μια 20ετία – Θα παραλάβει τέσσερα νεότευκτα δεξαμενόπλοια



    ΣΧΟΛΙΑ