• Business

    Β. Μαρινάκης: Αναβαθμίζει την Capital Product ο οίκος Moody’s

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ναυτιλιακής Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, λαμβάνοντας υπόψη τις αποπληρωμές χρέους και τη νέα δανειακή συμφωνία της εταιρείας.

    Ειδικότερα, ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της εταιρείας κατά μία βαθμίδα, σε B1 μία κίνηση που “ακολουθεί μία αποπληρωμή χρέους 166 εκατ. δολαρίων, σε συνδυασμό με μία επιτυχή αναχρηματοδότηση των ωριμάνσεών της με τη νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 460 εκατ. δολαρίων έως το 2023”, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Moody’s.

    Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι η μέτρια μόχλευση και η ισχυρή κάλυψη της εταιρείας για ικανό χρονικό διάστημα, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά των τάνκερ, και εν όψει των προσδοκιών για σταθερές επιδόσεις της εταιρείας στο μέλλον, ελήφθησαν επίσης υπόψη για την απόφαση αυτή.

    Επισημαίνουν πάντως ότι ο τομέας των τάνκερ επιδεινώθηκε το 2017 λόγω των πολλών νέων τάνκερ που εισήλθαν στην αγορά, πιέζοντας τις τιμές των ναύλων, ειδικά στην κατηγορία του αργού, και μέσα σε αυτό το κλίμα η Capital Products θα κληθεί να διαπραγματευτεί την εκ νέου ναύλωση των πλοίων των οποίων οι ναυλώσεις ολοκληρώνονται στο προσεχές διάστημα.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η Capital Product Partners εξασφάλισε συμφωνία με τις τράπεζες για πιστωτική διευκόλυνση ύψους 460 εκατ. ευρώ, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, μαζί με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 120 εκατ. δολάρια, για την αναχρηματοδότηση 4 δανείων της, συνολικού ύψους 580,6 εκατ. δολάριων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Έβδομο tanker για την Pavimar μέσα στο 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης ανοίγει πόλεμο με την Λιβύη: Τι μηνύματα στέλνει στους Έλληνες πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Seanergy Maritime προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ