• Business

    Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    tanker ναυτιλία δεξαμενόπλοια ναυλαγορά


    Μικτές τάσεις επικράτησαν στις τιμές των ναύλων στα πλοία υγρού φορτίου κατά την εβδομάδα 13 έως 17 Μαρτίου.  Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, ήρεμα κύλησε η εβδομάδα που πέρασε στον Περσικό κόλπο για πλοία τύπου VLCC αν και η δραστηριότητα βελτιώθηκε κατά την διάρκεια και προς το τέλος της με φορτία από την Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.

    Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές προς το παρόν ο αριθμός διαθέσιμων πλοίων φαίνεται να παραμένει εξισορροπημένο όμως οι τιμές των ναύλων δείχνουν μάλλον να μην βελτιώνονται σημαντικά στο προσεχές μέλλον.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε οριακή άνοδο 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 17,023 ημερησίως.

    Έλλη Πατέρα
    Έλλη Πατέρα

    SUEZMAXES

    Η δραστηριότητα στην δυτική Αφρική για πλοία τύπου Suezmax περιορίστηκε την εβδομάδα που πέρασε και ο αριθμός διαθέσιμων πλοίων επιμηκύνθηκε με αποτέλεσμα οι τιμές των ναύλων στις δυο βασικές διαδρομές από την περιοχή να υποχωρήσουν σε WS90.

    Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασε η αγορά της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας με την δραστηριότητα να επιβραδύνεται και την τιμή στην διαδρομή εντός Μεσογείου να υποχωρεί σε WS95.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 26% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 22,990 ημερησίως.

    AFRAMAXES

    Δραστήρια ήταν η αγορά την εβδομάδα που πέρασε για πλοία τύπου Aframax στην Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα με μεγάλο αριθμό ice class πλοίων να έχουν φύγει από την εικόνα.

    Στην περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας παρά την έντονη δραστηριότητα η τιμή στην διαδρομή από Μαύρη Θάλασσα προς Μεσόγειο υποχώρησε σε WS107.5.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 16,062 ημερησίως.

    LR/MR

    Στην αγορά των LR1 η τιμή στην διαδρομή από την Μέση Ανατολή προς την Ιαπωνία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε WS125.

    Πάραυτα, στην αγορά των LR2 η τιμή στο ίδιο ταξίδι υποχώρησε από WS115 σε WS110.

    Στην αγορά των MR οι τιμές των ναύλων σε βασικές διαδρομές από την Βόρεια Θάλασσα

    βελτιώθηκαν σημαντικά με την τιμή στην διαδρομή προς την δυτική Αφρική να ανεβαίνει από WS165 σε WS185.

    Στο υπερατλαντικό ταξίδι η τιμή από την Βόρεια Θάλασσα προς τις Αμερικανικές ακτές ενισχύθηκε σε WS165 ενώ από τον κόλπο της Αμερικής προς το Continent υποχώρησε από WS110 σε WS102.5.

    Ο καθαρός μέσος όρος ημερησίων εσόδων στα MR παρουσίασε άνοδο 13% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 12,034 ημερησίως.

    Dirty products

    Οι αγορές της Μεσογείου και της Βόρειας Θάλασσας παρέμειναν σχετικά σταθερές την εβδομάδα που πέρασε με τις τιμές των ναύλων και στις δυο βασικές διαδρομές από τις περιοχές αυτές προς τον κόλπο της Αμερικής να παραμένουν σε WS112.5.

    Στην Καραϊβική η αγορά παρουσίασε μια σχετική ύφεση με την τιμή στην διαδρομή προς τον κόλπο της Αμερικής να υποχωρεί από WS112.5 σε WS105.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε άνοδο 2% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 8,553 ημερησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου δίνει στη Rickmers Maritime η HSH Nordbank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Ετοιμάζεται για δημόσια προσφορά ύψους 2 δις δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση μετοχών αξίας 100 εκατ. δολαρίων της Navios Partners



    ΣΧΟΛΙΑ