• Business

    Τεστάρει την αγορά με panamax 8ετίας ο Μ. Μποδούρογλου

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου


    Πωλητήριο σε ένα bulker οκταετίας βάζει η ναυτιλιακή Allseas Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να “τεστάρει” την αγορά.

    Ο λόγος για το panamax Dream Seas (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2009), η αξία του οποίου σύμφωνα με το VesselsValue υπολογίζεται στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Πάντως, ο Μιχάλης Μποδούρογλου διευκρίνισε, μιλώντας στο TradeWinds, ότι “δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο” για την πώληση του πλοίου, καθώς πρόκειται για μία από τις κινήσεις που κάνει από καιρό εις καιρόν η Allseas Marine για να “τεστάρει” τις διαθέσεις της αγοράς. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει η κατάλληλη προσφορά, το πλοίο θα πουληθεί.

    Σημειωτέον ότι το Dream Seas αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2010 έναντι 41 εκατ. δολαρίων από την Anangel Maritime Services και είχε αρχικά ενταχθεί στον στόλο της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη Paragon Shipping, προτού αυτή πουλήσει τα πλοία της.

    Τον προηγούμενο μήνα η Allseas Marine πούλησε σε κινεζική εταιρεία το χωρητικότητας 28.400 dwt πλοίο Voula Seas (κατασκευής 2002), ενώ στη διάρκεια του 2017 έχει πουλήσει τρία containerships. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα στον στόλο της 11 πλοία ξηρού φορτίου και 4 containerships.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι Έλληνες κινήθηκαν στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ την περασμένη εβδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: Θεαματική αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών για τη Seanergy Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ