• Business

    Σ. Τσαντάνης: Παρατείνεται για τουλάχιστον 18 μήνες η ναύλωση πλοίου της Seanergy

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Την επέκταση της ναύλωσης ενός πλοίου της, κατηγορίας capesize, από τον ίδιο ναυλωτή για χρονική περίοδο ως και 22 μηνών ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Seanergy Maritime, συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Seanergy, το χωρητικότητας 180.000 dwt πλοίο Lordship (κατασκευής 2010) ναυλώθηκε από “μεγάλο Ευρωπαίο ναυλωτή” (χωρίς να διευκρινίζεται ποιος είναι αυτός) για μία περίοδο από 18 έως 22 μήνες, με την τιμή να καθορίζεται με βάση τον δείκτη Baltic Capesize Index για τη διαδρομή 5TC, ενώ η Seanergy έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την τιμή αυτή σε σταθερή, με βάση την επικρατούσα τιμή για capesizes, για περίοδο από τρεις έως δώδεκα μήνες.

    Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν και θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα περίοδος ναύλωσης στον ίδιο ναυλωτή.

    Η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών μας μάς έχει καταστήσει προτιμητέο επιχειρηματικό εταίρο για πρώτης τάξεως ναυλωτές και αναμένουμε αυτό να συνεχίσει να είναι ένας κεντρικός πυλώνας της εμπορικής μας στρατηγικής”, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης, εκτιμώντας πως, με τις τρέχουσες τιμές spot για πλοία capesize, το νέο αυτό συμβόλαιο μπορεί να φέρει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ως καθαρά έσοδα στη Seanergy, αν ολοκληρωθεί στους 22 μήνες.

    Επιπλέον, η τιμή της διαδρομής 5TC που συνδέεται με τη συμφωνία θα μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από την πιθανή ανάκαμψη της αγοράς, ενώ η οψιόν μας να τη μετατρέψουμε σε σταθερή τιμή μας παρέχει την ευελιξία να ‘κλειδώσουμε’ μία προσδοφόρα σταθερή τιμή για ως και 12 μήνες ανά πάσα στιγμή”, πρόσθεσε ο ίδιος, και κατέληξε: “Καθώς η αγορά των μεταφορών ενισχύεται, αναμένουμε να εξασφαλίσουμε περαιτέρω συμφωνίες μακροπρόθεσμης απασχόλησης για τον στόλο μας”.

    Είναι άλλωστε γεγονός ότι η Seanergy έχει βγει πολλαπλά κερδισμένη από την ανάκαμψη στην αγορά, κάτι το οποίο διαφαίνεται και από τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2016 της εταιρείας. Ειδικότερα, ο καθαρός κύκλος εργασιών της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής, κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2016, αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στα 10,9 εκατ. δολάρια, έναντι 6,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών ακολούθησε επίσης ανοδική πορεία και διαμορφώθηκε στα 34,7 εκατ. δολάρια, έναντι 11,2 εκατ. δολ. το 2015. Παράλληλα, η Seanergy κατέγραψε αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε ποσοστό της τάξεως του 32%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 30,8 εκατ. δολ. το 2016, έναντι 23,3 εκατ. δολ. το 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Αυτά είναι τα πλοία που θέλει να αποκτήσει μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Diana

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Big deal 68 εκατ. δολ. στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έντονο παρασκήνιο: Γιατί ο John Fredriksen μηνύει τη ναυτιλιακή που θέλει να εξαγοράσει



    ΣΧΟΛΙΑ