• Business

    Σ. Παληός: Εξασφάλισε ναύλωση για το προτελευταίο ανενεργό πλοίο της η Diana Containerships

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Με μόλις ένα ανενεργό πλοίο έμεινε η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, μετά τη ναύλωση ενός πλοίου της που παρέμενε ανενεργό από τον Οκτώβριο του 2016.

    Ο λόγος για το χωρητικότητας 5.042 teu Pamina (κατασκευής 2005), που ναυλώθηκε από την Orient Overseas Container Line (OOCL) -η οποία τον προηγούμενο μήνα εξαγοράστηκε από την κινεζική Cosco– για χρονικό διάστημα 7 με 12 μηνών, έναντι 9.500 δολαρίων ημερησίως (μείον προμήθεια 3,75%).

    Σημειωτέον ότι η προηγούμενη ναύλωση του Pamina είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2015, όταν οι τιμές στην αγορά των containerships ήταν σημαντικά υψηλότερες, έναντι 15.325 δολαρίων ημερησίως.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, το μόνο πλοίο της εταιρείας που παραμένει ανενεργό είναι το χωρητικότητας 4.932 teu New Jersey (κατασκευής 2006).

    Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα η Diana Containerships έλαβε ραβασάκι” από τον δείκτη Nasdaq, καθώς για 30 διαδοχικές συνεδριάσεις η αγοραία αξία των δημοσίως διακρατούμενων μετοχών της (δηλαδή των μετοχών που δεν διακρατούν άμεσα ή έμμεσα πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό άνω του 10% της εταιρείας) βρέθηκε κάτω από τα 5 εκατομμύρια δολάρια, και πλέον η εταιρεία έχει προθεσμία 180 ημερών για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Nasdaq.

    Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Diana Containerships προχώρησε για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε reverse split, με αναλογία 1 προς 6, προκειμένου να διατηρήσει τη μετοχή της άνω του 1 δολαρίου, ώστε να πληροί μία άλλη προϋπόθεση για την παραμονή της στον δείκτη Nasdaq.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάρης Βαφειάς: Επιβεβαιώνει τη σύγκρουση του tanker του με αμερικανικό αντιτορπιλικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο Petrobras: Κατηγορείται ο Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης για δωροδοκία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία: Η Total εξαγόρασε τη Maersk Oil για 7,45 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ