• Business

    Π. Παππάς: Νέα παραγγελία τεσσάρων capesizes για την Oceanbulk

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.


    Τέσσερα νέα πλοία τύπου capesize παρήγγειλε σε κινεζικά ναυπηγεία η ναυτιλιακή Oceanbulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, συνεχίζοντας την επέκταση του στόλου της.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η Oceanbulk παρήγγειλε τέσσερα νεότευκτα capesizes χωρητικότητας 180.000 dwt το καθένα από τα κινεζικά ναυπηγεία Waigaoqiao Shipbuilding, των οποίων αποτελεί συχνό πελάτη, έχοντας πρόσφατα (τον περασμένο Απρίλιο) παραλάβει δύο νεότευκτα capesizes χωρητικότητας 208.000 dwt το καθένα και αναμένοντας εντός του 2017 την παράδοση τριών ακόμα containerships, χωρητικότητας 11.000 teu το καθένα.

    Το καθένα από τα νέα capesizes της εταιρείας θα στοιχίσει περί τα 43 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η παράδοσή τους θα αρχίσει το 2019.

    Σημειωτέον ότι ο στόλος της Oceanbulk αποτελείται από 31 συνολικά πλοία, εκ των οποίων τα 18 είναι τάνκερ, τα 9 bulkers και τα άλλα 4 containerships, ενώ με την τελευταία αυτή παραγγελία αναμένει την παράδοση συνολικά 11 πλοίων τα οποία είναι υπό κατασκευή σε κινεζικά και κορεατικά ναυπηγεία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Oceanbulk, Πέτρος Παππάς, ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία, του UK Defence Club, του κορυφαίου παρόχου ασφάλισης έναντι δικαστικών εξόδων στη ναυτιλιακή βιομηχανία, παίρνοντας τη σκυτάλη από έναν άλλο Έλληνα, τον Μιχάλη Λυκιαρδόπουλο.

    Σημειωτέον ότι σχεδόν τα μισά μέλη του UK Defence Club είναι Έλληνες, όπως και τα μισά μέλη του διοικητικού του συμβουλίου. Εξάλλου, είθισται την προεδρία του να αναλαμβάνει το μέλος του με τη μεγαλύτερη εμπειρία που δεν έχει στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος (σημειωτέον ότι ο Πέτρος Παππάς είναι μέλος του UK Defence Club από το 2001).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Νέα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη – Ο ρόλος της Kalani

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια άγνωστη ελληνική ναυτιλιακή ετοιμάζεται να επενδύσει 40 εκατ. δολ. στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προχωρά η κατασκευή πέντε νέων aframax για την Kyklades Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ