• Business

    Π. Λιβανός: 50 εκατομμύρια δολάρια για πρόωρη επαναγορά ομολόγων της GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Στην επαναγορά ομολόγων της που έληγαν τον Ιούνιο του 2018 προχώρησε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, έναντι ποσού άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η GasLog αγόρασε τα εκκρεμή ομόλογα από την έκδοση του 2012, σε τιμή 103% επιπλέον τόκου, έναντι 424 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (50,36 εκατ. δολάρια).

    Τα ομόλογα επρόκειτο να λήξουν σε έναν χρόνο ακριβώς, με επιτόκιο 6,46% σε βάθος πενταετίας.

    Σημειωτέον ότι τον Μάιο του 2016 η GasLog προχώρησε σε έκδοση νέων πενταετών ομολόγων στο Όσλο, αξίας 750 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (89,4 εκατ. δολάρια), με επιτόκιο 6,9% επιπλέον NIBOR τριμήνου, και τα έσοδα εν μέρει αξιοποιήθηκαν για την πρόωρη επαναγορά των ομολόγων της που ωρίμαζαν τον Ιούνιο του 2018.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Πήτερ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, επικεφαλής της Gastrade, συναντήθηκαν πρόσφατα στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και συζήτησαν τις λεπτομέρειες του project κατασκευής πλωτής τερματικής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU). Η παρουσία των δύο ισχυρών αντρών στην Αλεξανδρούπολη ήρθε να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του μεγαλόπνοου αυτού ενεργειακού project, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στη χώρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) GasLog Geneva (χωρητικότητας 174.000-cbm και κατασκευής 2016), για το οποίο θα καταβάλει στη μητρική της εταιρεία GasLog Ltd., το ποσό των 211 εκατ. δολαρίων.

    Για την απόκτηση του GasLog Geneva, η ναυτιλιακή θα χρησιμοποιήσει χρήματα που προέρχονται από τα 139 εκατ. δολάρια που άντλησε από τη δημόσια προσφορά προνομιούχων μετοχών στην οποία είχε προχωρήσει πρόσφατα, ενώ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το χρέος που κουβαλά το πλοίο, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 155 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Big hit 20,7 εκατ. δολ. από τον Ηλία Γκότση (Eurotankers)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Clarksons: Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγοραπωλησίες το 2016

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: 28 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Seanergy από δημόσιες προσφορές μέσα σε 10 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ