• Business

    Ν. Τσάκος: «Βλέπει» νέα τάνκερ και LNG η TEN

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Σε νέες παραγγελίες πλοίων LNG και τάνκερ προσανατολίζεται η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Ν. Τσάκου, με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Paul Durnham, να εκτιμά πως η αγορά των LNG είναι σε καλό δρόμο και “αξίζει άλλη μια ματιά”.

    Ξεκινήσαμε με δύο [πλοία] για να κατανοήσουμε την αγορά, και εξετάζουμε την πιθανότητα να επεκταθούμε. Την επόμενη φορά που θα έρθουμε ίσως να μιλάμε για μισή ντουζίνα”, ανέφερε ο Durnham, μιλώντας σε forum του Capital Link στο Λονδίνο.

    Όμως η εταιρεία είναι ανοιχτή και σε περαιτέρω παραγγελίες νέων τάνκερ, αν υπάρχουν προοπτικές άμεσης ναύλωσής τους. “Αν δούμε να εμφανίζονται επαναγορές, θα τις εξετάσουμε πολύ στενά και μόλις τα αποκτήσουμε θα κοιτάξουμε να τα βάλουμε σε χρονοναύλωση”, εξήγησε ο ίδιος.

    Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ridgebury Tankers, Bob Burke, εκφράστηκε επίσης θετικά για την αγορά των τάνκερ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Σε έναν τέλειο κόσμο δεν θα είχα ούτε ένα πλοίο τώρα. Θα είχα ρευστό και θα πήγαινα εκεί έξω να αγοράσω”.

    Νομίζω ότι οποιοσδήποτε έχει έναν ισολογισμό χωρίς πλοία και μόνο με μετρητά, τότε πιθανόν να είναι καλή στιγμή να βγει έξω και να αγοράσει μερικά πλοία”, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε υψηλό 34 μηνών ο Baltic Dry Index με… κινέζικο δάκτυλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάριος Ηλιόπουλος: Χρυσές business για τον εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών καλεί τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λονδίνο: Το Brexit είναι ευκαιρία!



    ΣΧΟΛΙΑ