• Business

    Ν. Τσάκος: Χωρίς εκπλήξεις τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της TEN

    Νίκος Τσάκος

    Nίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation


    Δικαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Ν. Τσάκου, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους, τα οποία κινήθηκαν στα επίπεδα που αναμενόταν.

    Ειδικότερα, η TEN παρουσίασε στο β’ τρίμηνο 2017 καθαρά κέρδη ύψους 3,95 εκατομμυρίων δολαρίων (έναντι 16,4 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο 2016), με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 3 σεντς, ένα σεντ κάτω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

    Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο τζίρος της TEN ενισχύθηκε στα 132,18 εκατ. δολάρια, έναντι 119,9 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο 2016, χάρη στην επέκταση του στόλου της εταιρείας με νεότευκτα πλοία. Παράλληλα, η ρευστότητά της στις 30 Ιουνίου διαμορφωνόταν στα 258,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η TEN παρουσίασε μείωση των μέσων ημερήσιων λειτουργικών δαπανών για τα πλοία της κατά 3%, στα 7.729 δολάρια, ενώ αντίστοιχα η μέση τιμή ναύλωσης ανά πλοίο διαμορφώθηκε στα 20.038 δολάρια ημερησίως.

    Η διοίκηση επικεντρώνεται στην πιο αποδοτική απασχόληση του στόλου, ειδικά εν όψει των επικείμενων χειμερινών μηνών, που παραδοσιακά είναι οι ισχυρότεροι σε ό,τι αφορά τις τιμές”, αναφέρει η εταιρεία.

    Σημειώνεται ότι η Tsakos Energy Navigation (TEN), προσανατολίζεται και σε νέες παραγγελίες πλοίων LNG και τάνκερ, με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Paul Durnham, να εκτιμά πως η αγορά των LNG είναι σε καλό δρόμο και “αξίζει άλλη μια ματιά”.

    Ξεκινήσαμε με δύο [πλοία] για να κατανοήσουμε την αγορά, και εξετάζουμε την πιθανότητα να επεκταθούμε. Την επόμενη φορά που θα έρθουμε ίσως να μιλάμε για μισή ντουζίνα”, ανέφερε ο Durnham, μιλώντας σε forum του Capital Link στο Λονδίνο.

    Όμως η εταιρεία είναι ανοιχτή και σε περαιτέρω παραγγελίες νέων τάνκερ, αν υπάρχουν προοπτικές άμεσης ναύλωσής τους. “Αν δούμε να εμφανίζονται επαναγορές, θα τις εξετάσουμε πολύ στενά και μόλις τα αποκτήσουμε θα κοιτάξουμε να τα βάλουμε σε χρονοναύλωση”, εξήγησε ο ίδιος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Σε νέες δικαστικές περιπέτειες η Ocean Rig

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: Θεαματική αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών για τη Seanergy Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ