• Business

    Ιωάννης Κάρτσωνας: Αυτό είναι το νέο στέλεχος της Seanergy

    Σταμάτης Τσαντάνης Seanergy

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Ένα έμπειρο διοικητικό στέλεχος, τον Ιωάννη Κάρτσωνα, ενέταξε στο δυναμικό της η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp. -συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη– ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

    Ο Ιωάννης Κάρτσωνας διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχοντας αναλάβει κατά το παρελθόν υψηλόβαθμα πόστα με αντικείμενο τη διαχείριση επενδύσεων και την έρευνα, με έμφαση στη ναυτιλία και τις πρώτες ύλες. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Citibank και Stabdard & Poor’s. Σήμερα είναι διευθύνων εταίρος της Breakwave Advisors LLC, μίας συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, με εστίαση στην αγορά των commodities. Είναι εξάλλου κάτοχος MBA στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Rochester.

    Σημειωτέον ότι ο Ιωάννης Κάρτσωνας θα γίνει στις 4 Μαΐου, όταν και ξεκινά επισήμως η πρόσληψή του, το πέμπτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Seanergy, και το τρίτο ανεξάρτητο μέλος.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Σταμάτης Τσαντάνης, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον κ. Κάρτσωνα στο διοικητικό συμβούλιο της Seanergy. Πιστεύουμε ότι η αξιόλογη εμπειρία του στους τομείς των χρηματοοικονομικών και της ναυτιλιακής αγοράς, θα προσδώσει σημαντική αξία στην εταιρεία και στους μετόχους μας. Επιπλέον, διαθέτει εκτενή και πλούσια εμπειρία που πιστεύουμε ότι αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την εταιρείας μας. Με τον διορισμό του, το διοικητικό συμβούλιο της Seanergy, διευρύνεται σε συνολικά πέντε μέλη, με τρία μέλη να είναι ανεξάρτητα».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Seanergy στα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2016 κατόρθωσε να καταγράψει άνοδο στα έσοδά της, χάρη στην επέκταση του στόλου της και την ανάκαμψη της ναυλαγοράς, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός ακόμη σύγχρονου φορτηγού πλοίου τύπου capesize.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Ένα ακόμα πλοίο προστίθεται στον στόλο της Navios Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Ξηραδάκης (Propeller Club): Με συνεργασίες θα βγούμε από την κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ