• Business

    Γ. Κούστας: Η προθεσμία της 1ης Απριλίου πλησιάζει για την Danaos – Θα πάρει παράταση του waiver;

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Ανησυχητικά πλησιάζει για την ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, η 1η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την παράταση του waiver για τις δανειακές της υποχρεώσεις, το οποίο λήγει τη μέρα εκείνη.

    Όμως ο Mark Suarez, σύμβουλος της McQ Holdings, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα: όπως δήλωσε στο TradeWinds, η Danaos έχει ακόμα επαρκή ρευστότητα για να περάσει χωρίς προβλήματα το 2017.

    Νομίζω ότι έχουν αρκετά καλή σχέση με την τράπεζα, ώστε να μπορούν να παρατείνουν αυτά τα waivers και να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος κάποια στιγμή”, εκτίμησε ο Suarez, επισημαίνοντας ωστόσο πως αν η κατάσταση την αγορά δε βελτιωθεί, τότε η Danaos πιθανόν να βρεθεί σε δύσκολη θέση το 2018.

    Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τον Δεκέμβριο του 2018 θα κληθεί να αποπληρώσει χρέη άνω των 2,5 δις δολαρίων στους πιστωτές της, μεταξύ αυτών και οι Royal Bank of Scotland, Aegean Baltic Bank, Citibank, HSH Nordbank, ABN AMRO.

    Οι συζητήσεις με τους πιστωτές βρίσκονται πάντως σε εξέλιξη για την ναυτιλιακή εταιρεία, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση της Hanjin Shipping (η οποία είχε ναυλώσει οκτώ πλοία της) και είναι αντιμέτωπη με τις δυσκολίες στην αγορά των containerships, όπου οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Danaos εμφάνισε τεράστιες ζημίες συνολικού ύψους 446 εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, οι οποίες αποδίδονται από τη διοίκησή της κατά κύριο λόγο στη χρεοκοπία της Hanjin Shipping.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Αγγελικούσης – Συμεών Παληός: Νέες επικερδείς συμφωνίες στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα κίνηση από τον Γ. Οικονόμου: Παραγγέλνει τέσσερα νέα VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια είναι η Γερμανίδα τραπεζίτισσα που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες εφοπλιστές

     



    ΣΧΟΛΙΑ